Sök

Annons:

Olga Papavramidou Trozell är den nya ägaren till Andersons Ur & Guld. Bilden är en genrebild. FOTO: MostPhotos.

Anrik Västerviksbutik är tillbaka - räddad från nedläggning

Andersons Ur & Guld har sålt klockor och smycken i Västervik i över 90 år. En misslyckad satsning såg ut att bli slutet för Andersons som försattes i konkurs i slutet av maj. Nu har det tillträtt en ny ägare som ska återöppna butiken.

Annons:

Olga Papavramidou Trozell, som tidigare var butikschef för Anderssons, kan nu stolt titulera sig som ägare efter att hon köpt upp butiken från konkursboet. Det var Västerviks-Tidningen först med att berätta. 

– Det kändes inte rätt att släppa butiken, den har funnits i Västervik så länge, då bestämde jag mig för att lägga ett bud, säger Olga.

Misslyckad storsatsning

2016 klev det börsnoterade företaget Online Brands Nordic AB in som nya ägare, de la en strategi där E-handeln skulle kompletteras med en kedja med väletablerade butiker. Målet om en butikskedja med 10–15 butiker nåddes aldrig och affärsidén tog aldrig fart. I maj försattes flera av dotterbolagen i konkurs, däribland Andersons.

– Andersons Ur & Guld skulle aldrig ha varit en kedja, Västervik är en relativt liten stad och jag tror att många tycker det känns bättre att handla lokalt, säger Olga.

Hoppas att öppna vid månadsskiftet

Butiken kommer att ligga kvar på Bredgatan och Olga hoppas på en återöppning i början av augusti.

– Det ska bli jättekul, det är full rulle. Vi vill att Andersons ska vara lite som den var innan uppköpet 2016, nu ska det bli lokalt igen, avslutar Olga Papavramidou Trozell.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons: