Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SMITTAN EBBAR UT – NU STÄNGS COVID-19-AVDELNINGEN I VÄSTERVIK

Medicinavdelning 5 på Västerviks sjukhus kommer återgå till ordinarie verksamhet efter att ha fungerat som coronaavdelning. Foto: Jakob Karlsson

SMITTAN EBBAR UT – NU STÄNGS COVID-19-AVDELNINGEN I VÄSTERVIK

Avdelning 5 på Västerviks sjukhus, som endast använts för behandling av covid-19 under våren, öppnar upp som vanlig medicinavdelning igen.
– Det är mycket glädjande, vi har inte haft någon smittsam Covidpatient på en vecka, säger chefläkare Anna Michaëlsson.

Annons:

I hela landet minskar smittspridningen av covid-19, vilket även märks i Kalmar län. Chefläkare Anna Michaëlsson på Västerviks sjukhus välkomnar utvecklingen:

– Det verkar ebba ut. Vi går tillbaka till och öppnar upp vår covidavdelning som en vanlig medicinavdelning igen. Under veckan har vi haft smittfria covidpatienter så de har i princip kunnat vårdas var som helst på sjukhuset, säger hon.

I och med att flödet av covidsmittade patienter avstannat görs alltså bedömningen att behovet av öronmärkt avdelning saknas. Covidrelaterad vård kommer emellertid kunna erbjudas även i fortsättningen.

– Skulle det komma in covid-19-patienter så får vi ta hand om dem. Det är fortfarande många i landet som behöver vård mot covid, så det är inte över än, även om vi ser att antalet minskar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: