Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SMITTSKYDDSLÄKAREN:

Lisa Labbé Sandelin varnar nu för en ökad risk av covid-19-fall i länet. Foto: Pressbild

SMITTSKYDDSLÄKAREN: "RISK FÖR ÖKNING AV COVID-19-FALL I LÄNET"

På flera orter runt om i Kalmar län har en tendens till ökning av luftvägsinfektioner uppmärksammats. Därför uppmanar nu smittskyddsläkaren Lisa Labbé Sandelin till att följa rekommendationerna.

Annons:

I ett pressmeddelande från Region Kalmar län varnar smittskyddsläkaren för att det är risk för ökning av covid-19-fall i länet. 

– Jag befarar att vi inom några dagar kommer att se en ökning av personer i behov av sjukhusvård som en följd av fler covid-19-fall. Därför är det viktigare än någonsin att följa rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.

Det handlar om att tvätta händerna ordentligt och ofta, undvika att röra ansiktet med händerna, att hålla avstånd till andra människor och att stanna hemma vid minsta förkylningssymtom. För personer över 70 år och andra riskgrupper gäller att begränsa sina sociala kontakter.

– Om vi får en ökning nu har de som drabbats blivit smittade runt påsken. Det visar hur viktigt det är att undvika större sammankomster och inte nödvändiga resor, säger Lisa Labbé Sandelin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: