Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Små förändringar på bostadsmarknaden

Bostadspriserna ligger i stort sett stilla i Västervik, visar statistik från Svensk mäklarstatistik.

Små förändringar på bostadsmarknaden

Det rör sig inte mycket på bostadsmarknaden trots att Coronapandemin pågår just nu. Priserna på bostadsrätter och villor i kommunen ligger nästan på samma nivå som förra måndan och det har sålts fler objekt i mars än i februari.

Annons:

Priset på bostadsrätter har ökat något mellan februari och mars. Från 11 400 per kvadratmeter till 11 600 per kvadratmeter i mars. Däremot är kvadratmeterpriset mycket lägre än i mars 2019, då priset var 14 400 kronor. I mars 2020 såldes 27 bostadsrätter mot 24 i februari. Det är en bit ifrån de 34 bostadsrätter som såldes i mars 2019. Detta ligger i linje med hur utvecklingen ser ut i landet vad det gäller bostadsrätter, där man också ser en minskad försäljning av bostadsrätter mot föregående år, enligt Svensk mäklarstatistik.

Villor

Priserna på villor ligger i stort sett stilla. I februari kostade en villa i snitt 2,0 miljoner kronor i mars låg snittpriset på 1 990 000 kronor. Däremot såldes det fler villor i mars än i februari i år 24 mot 22 och det såldes betydligt fler villor i år än förra året i mars, då det såldes 18 villor i Västerviks kommun.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: