Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kommunen har gjort ombudgetering för årets investeringar

Kommunen har gjort om sin investeringsbudget

Kommunen har gjort ombudgetering för årets investeringar

Kommunstyrelsen godkände de förändringar i investeringsbudgeten som föreslagits. Det innebär att arbetet fortsätter med oförminskad styrka för en Södra infarten, asfalteringsarbeten i kommunen ökar samt att en del planerade projekt flyttas fram till nästa år.

Annons:

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ville inte lägga en enda krona på att fortsätta arbetet med den Södra infarten. Men övriga partier var för att det arbetet skulle fortsätta.

– Efter Coronakrisen kommer vi att se att det blir samhällsviktigt att göra investeringar av det slaget som en Södra infart för att få igång ekonomin igen, säger Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande.

Han får medhåll av Jon Sjölander (M).

– Investeringar liknande det här projektet är inte lika med att kasta pengar i sjön. Efter Coronakrisen behöver vi ha tillväxt vilket gör det här projektet viktigt. Solklart att vi stöttar det förslaget, säger han.

Conny Tyrberg (C) är också positiv till att arbetet fortsätter med att projektera fram en Södra infart.

– Nu görs en satsning i syfte att ta fram en vägplan, likt ett bygglov för en väg, får man det godkänt gäller den planen i flera år framöver och då är det upp till politiken att skaffa fram en finansiering av en Södra infart, säger han.

Andra förändringar i investeringsplanen

Kommundirektör Anders Björlin berättar att kommunen ska vara mer restriktiva till investeringar de kommande fem åren.

– Vi vill kunna hålla investeringarna inom självfinansieringsgraden vilket gör att vi slipper utöka våra lån, säger han.

Förändringar som nu görs i kommunens investeringsbudget är inte så stora förutom att kommunen ökar på investeringarna för asfalteringen i kommunen med fem miljoner kronor under 2020.

– Vi har ett hyfsat avtal som löper till och med 2020 och då vill vi utnyttja det under året och genomföra mer asfalteringsarbete, säger han.

– Vi har också ett hyfsat stort behov av att asfaltera mer i kommunen, säger Dan Nilsson.

Stopp för hela investeringar

Investeringar som minskar eller uteblir helt är 1,5 miljoner kronor mindre till biblioteketsinredning och 2,0 miljoner kronor till en rondell vid Forellvägen. Gång-och cykelbana till Ekhagen skjuts på framtiden, likaså arbetet i Bruksparken i Ankarsrum. Tillsammans minskas kostnaderna för dessa två med 4 miljoner kronor. Även investeringar i Stadsparken och Fridkulla minskas med 2 respektive en miljon kronor.

Däremot görs en investering vid Slottsholmen samt en ny parkering vid Sjöstaden för totalt 3,7 miljoner kronor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: