Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Västerviks museum inklusive naturum och restaurangen stänger

Olof Nimhed muciechef vid Västerviks museum.

Västerviks museum inklusive naturum och restaurangen stänger

På grund av risken att sprida Coronavirus, har Västerviks museum fattat beslutet att stänga ner hela inomhusverksamheten.

- Vi har ett enormt ekonomiskt tapp med inställda bokningar, säger museichef Olof Nimhed.

  

Annons:

Mycket av Västerviks museums verksamhet kommer att stängas på grund av smittspridningen av Coronaviruset. Det som blir kvar är utomhus aktiviteter som stadsvandringar.

- Vi kommer att behöva permittera människor när inkomsterna minskar så kraftigt. Det är ett enormt tapp när bokningar bara försvinner, säger Olof Nimhed.

I ett pressmeddelande som gick ut i onsdagseftermiddag skriver Olof Nimhed om varför beslutet fattades och hur museet planerar för framtiden.

Stiftelsen Västerviks Museum stänger med anledning av spridningen av coronaviruset från och med söndag all publik verksamhet, det vill säga museum, naturum Västervik och Kulbacken Café och restaurang.

 -  Det är viktigt för oss att bidra till att minska smittspridningen, såväl med tanke på anställda i riskgrupper som för allmänheten. I detta följer vi rekommendationer som lämnats av branschorganisationen Sveriges Museer och som tillämpas av andra museer runt om i landet.

- Stängningen är en tillfällig åtgärd som gäller tillsvidare. Den berör vår publika verksamhet inomhus inte övriga verksamheter, exempelvis guidningar utomhus eller övrigt inom organisationen.

- Den inre verksamheten fortsätter så långt hälsoläget medger detta, det går alltså utmärkt att kontakta oss per telefon eller mail.

- Vi har redan sett en mycket kraftig minskning i antalet besökare och en kraftig nedgång av bokningar, vilket gör att utöver smittskyddsaspekterna är det svårt att upprätthålla de publika verksamheterna särskilt där externa intäkter är en viktig inkomstkälla.

- Stiftelsens ekonomi blöder kraftigt, bland annat på grund av de många avbokningar vi drabbats av med anledning av risken för virusspridning.

- Eventuellt kan vi uppfylla kraven för att kunna utnyttja regeringens erbjudande om att tillfälligt korttidspermittera 70 % av stiftelsens anställda, men detta är i dagsläget oklart.

- Vi hoppas att kunna återuppta den publika verksamheten så snart omständigheterna medger det. Följ gärna utvecklingen på Facebook och våra hemsidor. Det går bra att beställa och hämta varor ur museibutiken!

För Stiftelsen

Olof Nimhed

Museichef Västerviks museum

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: