Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
NY TOPPCHEF I KOMMUNEN – HON FÅR JOBBET

Yasmine Dernelid är ny samhällsbyggnadschef i Västerviks kommun. Foto: Pressbild

NY TOPPCHEF I KOMMUNEN – HON FÅR JOBBET

Sedan i somras har Västerviks kommun arbetat med att rekrytera en ny samhällsbyggnadschef. Nu har processen gått i mål. Yasmine Dernelid blir ny chef för enheten.

Annons:

39-årige Yasmine Dernelid är bosatt i Åtvidaberg men kommer ursprungligen från Östersund. De senaste åren har hon arbetat som chef för strategisk utveckling på Åtvidabergs kommun. Innan dess har hon bland annat varit hållbarhetsstrateg och tillförodnad miljöchef. 

– Vi har haft en väldigt bra rekryteringsprocess med riktigt bra kandidater. Efter moget övervägande landade vårt val på Yasmine. Hon står för ett omvittnat bra ledarskap och kommer att bidra med ett utpräglat strategiskt angreppssätt till de mångfacetterade samhällsbyggnadsfrågorna, säger Ulf Kullin, förvaltningschef på kommunstyrelsens förvaltning i Västervik.

Kommundirektör Anders Björlin har deltagit i rekryteringsgruppen. 

– Yasmine har även med sig god erfarenhet från att hålla samman kommunövergripande utveckling, säger han.

Förväntansfull och nyfiken

I tjänsten som samhällsbyggnadschef ingår arbetsledning för 34 medarbetare med ansvar för frågor inom bland annat fysisk planering, projektering, mark och exploatering, kartor och mätverksamhet, landsbygds- och skärgårdsutveckling, hållbar utveckling, energi- och klimatrådgivning, naturum, gator och parker, trafik- och infrastrukturfrågor samt idrotts- och föreningsfrågor.

– Jag känner mig förväntansfull och nyfiken på att få lära känna Västerviks kommun, både som organisation och geografisk plats. Jag ser även fram emot att tillsammans med kunniga medarbetare, kollegor och olika samhällsaktörer i kommunen få bidra till samhällsutvecklingen i Västervik, som är en kommun med helt unika miljöer och förutsättningar, säger Yasmine Dernelid. 

Hon tillträder den nya tjänsten den 1 februari nästa år. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: