Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Företag i kommunen får över 180 000 kronor i straffavgift

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Företag i kommunen får över 180 000 kronor i straffavgift

Ett transportföretag i kommunen bröt mot förordningen om kör- och vilotider samt färdskrivare. Det konstaterar Transportstyrelsen efter en granskning. Nu påförs bolaget en straffavgift på 187 477 kronor.

Annons:

Transportstyrelsen genomförde en företagskontroll av ett transportföretag i Västerviks kommun enligt förordning om kör- och vilotider samt färdskrivare för perioden 1 oktober till 30 november i fjol.

Under ärendets gång har Transportstyrelsen varit i kontakt med företrädare för företaget och den 8 augusti i år underrättades företaget om myndighetens resultat och avsikten att påföra bolaget en sanktionsavgift med sammanlagt 187 477 kronor. Enligt Transportstyrelsen fick företaget möjlighet att yttra sig i ärendet, vilket man inte ska ha gjort.

Lång lista

Listan på överträdelser som företaget har gjort är lång. Sammanlagt handlar det om 89 punkter som Transportstyrelsen slår ner på – allt från att en förare har framfört fordonet med en annan förares förarkort, för kort dygnsvila, för lång körtid innan rast har tagits och att reglagen i färdskrivaren har använts felaktigt till att diagramblad och förarkort inte har använts och att maximal daglig körtid har överskridits.

För var och en av överträdelserna finns en fastslagen sanktionsavgift, från 500 kronor för en mindre överträdelse upp till 20 000 kronor för en synnerligen allvarlig överträdelse.

Vid en sammanräkning i detta fall landar totalsumman alltså på över 187 000 kronor, som företaget nu tvingas betala.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: