Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Dags för nystartade Bröstcancerföreningens första event – ser ut att bli fullsatt

Sofie Alvarsson är ordförande och en av initiativtagarna till nystartade Bröstcancerföreningen Tjust. Imorgon kväll arrangerar de en välgörenhetskonsert med Anna Stadling. Foto: Privat

Dags för nystartade Bröstcancerföreningens första event – ser ut att bli fullsatt

Nystartade Bröstcancerföreningen Tjust arrangerar på fredag kväll sitt allra första evenemang – en konsert med artisten Anna Stadling där alla intäkter går till cancerforskningen. Biljettförsäljningen går som tåget, och nu hoppas föreningen på en fullsatt salong. 

Annons:

För snart ett år sedan startade ett gäng kvinnor Bröstcancerföreningen Tjust. De har den gemensamma erfarenheten av att ha slagits mot bröstcancer, och ville bilda en förening för att kunna stötta varandra och andra kvinnor som drabbas av sjukdomen. 

– Det viktigaste för oss alla har varit att ingen som får bröstcancer ska behöva vara ensam i det, säger föreningens ordförande Sofie Alvarsson. 

En anledning till att föreningen startades var också att tillsammans samla in pengar till forskningen kring bröstcancer. Fredag 18 oktober anordnas föreningens första välgörenhetsevenemang - För Tjust i livet, en konsert med artisten Anna Stadling med flera på Bryggaren.

– Det var det första vi började prata om när vi startade i december förra året. Vad vi skulle kunna göra för att samla in pengar. Vi sa då att oktober brukar vara en tråkig, mörk och kall månad så då vill vi ha in värme och ljus, och bestämde oss för att göra en konsert!

Anna har själv haft bröstcancer

Att ha med Anna Stadling betyder mycket för föreningsmedlemmarna.

– Flera av oss i styrelsen har lyssnat mycket på Annas musik under tiden vi var sjuka. Så det känns jätteroligt att hon hade möjlighet och ville engagera sig. Anna har själv haft bröstcancer, och hennes man som också är med på konserten har haft prostatacancer. De har engagerat sig jättemycket och marknadsfört galan i sina egna kanaler. Galan betyder mycket även för Anna! säger Sofie. 

Hur ser det ut inför fredagskvällen? 

– Det ser jättebra ut! Biljettförsäljningen rullar på och det känns så skönt. Det är alltid svårt inför – Bryggaren är ju relativt stor – och man vet inte om man ska lyckas få människor att lämna tv-soffan efter en lång vecka. Det har varit nervöst, men nu ser det bra ut! Jag vet inte om jag kan garantera att det finns biljetter i dörren imorgon, just nu finns det några kvar, men inte så många. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: