Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Företag förlorar arbetsgivarstöd efter brister

Arbetsförmedlingen Foto: MostPhotos

Företag förlorar arbetsgivarstöd efter brister

Arbetsförmedlingen har beslutat att ett företag i Västervik inte längre får arbetsgivarstöd. Anledningen är att en person som anställts via introduktionsjobb på heltid och fått lön därefter, inte har arbetat heltid.

Annons:

På företaget i Västervik hade en person haft ett introduktionsjobb i ett år. Introduktionsjobb är ett stöd som hjälper personer att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsgivare får ekonomiskt stöd för att anställa personer som varit arbetslösa länge eller är nyanlända.

I maj beslutade Arbetsförmedlingen att företaget skulle få förlängt introduktionsjobb för den anställde med ytterligare ett år. Men vid ett besök veckan efter upptäcktes brister i företagets personalliggare. Det visade sig att den anställde inte hade arbetat heltid, trots att detta var överenskommet. Personen hade fått samma lön varje månad utan registrerad frånvaro.

Efter detta kom Arbetsförmedlingen fram till att företaget inte längre skulle få möjlighet till introduktionsjobb för den anställde, med hänvisning till att de inte meddelat förändringar som påverkar rätten till stöd.

Företaget begärde en omprövning av beslutet, men denna avslogs. Arbetsförmedlingen konstaterade att det finns skäl att tro att det beviljade stödet inte använts på rätt sätt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: