Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Efter sommarsuccén: De fortsätter skapa trygg plats för ungdomar

Vinternatt Västervik bjuder ungdomar på korv, hamburgare och gemenskap. Foto: Privat

Efter sommarsuccén: De fortsätter skapa trygg plats för ungdomar

Sedan midsommar har Vinternatt Västervik anordnat grillkvällar för ungdomar varje helg. Efter en lyckad sommar fortsätter de med grillkvällar på lördagar även under hösten, med hopp om att bli en plats där fler ungdomar kan träffa trygga vuxna.

Annons:

Grillkvällarna är den första typ av aktivitet som Vinternatt Västervik anordnar som riktar sig till ungdomar. De håller till på en innergård vid Fiskaregatan, där de bjuder på mat och gemenskap.

– Det har blivit en trygg plats för många ungdomar, särskilt de som är lite på glid och kanske har kommit i kontakt med kriminalitet, berättar Linda Åkerman, som grundade Vinternatt Västervik för två år sedan tillsammans med Pauli Åkerman.

Grillkvällarna har pågått sedan midsommar och nu har de bestämt sig för att fortsätta även under hösten. Nu när det är kallare ute har de även fått låna lokal av Pingstkyrkan för att ge ungdomar möjlighet att värma sig. Evenemangen är kostnadsfria och sponsras av Jojjen AB i samarbete med Rädda Barnen och Röda Korset.

– En del stannar bara för att ta en korv eller hamburgare och går vidare. Men när de träffat oss några gånger är det vissa som vågar öppna upp sig. De vet att vi alltid finns där, och för vissa är vi de enda vuxna som de pratar med på det här sättet.

Fler aktiviteter för unga

En gång under sommaren testade de en annan aktivitet tillsammans med Pingstkyrkan, där de bjöd in ungdomar på bio. Då deltog 17 personer.

– Det är fantastiskt att se att de vågar umgås med oss i andra sammanhang också. Vi har pratat om att göra fler såna aktiviteter, kanske gå och bowla.

Linda Åkerman säger att de har gott om volontärer för deras övriga verksamhet, men att man nu letar efter fler som kan engagera sig för ungdomsgrillen.

– Den som är intresserad av att hjälpa till får gärna höra av sig.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: