Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Kommunala bolagets vd om oväntade uppsägningen: ”Har aldrig tänkt tanken”

Tommy Abrahamsson har sagt upp sig från sin tjänst som vd på Västervik Resort efter tre år. Foto: Pressbild

Kommunala bolagets vd om oväntade uppsägningen: ”Har aldrig tänkt tanken”

I tre år har Tommy Abrahamsson innehaft rollen som vd på kommunägda Västervik Resort. Han ser tillbaka på tre år där han trivts bra, både med arbetet och Västervik som stad dit han pendlat från hemstaden Åre. I veckan kom beskedet att han sagt upp sig på grund av ett oväntat jobberbjudande som han inte kunde tacka nej till. 

Annons:

Att det bara skulle bli tre år på posten som vd på kommunens bolag Västerviks resort var inte något som Tommy Abrahamsson hade tänkt sig.

– Jag fick ett erbjudande som helt enkelt var jättejättebra. Jag kunde egentligen inte säga nej till det, men tvekade gjorde jag faktiskt ändå, berättar han. 

Vart han är på väg och vilket jobb det var som fick honom att lämna in sin avskedsansökan kan han inte avslöja än. 

– Det är inte officiellt ännu, det kan jag berätta först i mitten av november. 

Abrahamsson betonar att han verkligen trivts med arbetet i Västervik, och att han inte haft en tanke på att leta efter nytt jobb. 

– Jag har trivts otroligt bra på resorten, och med uppbackningen från både ägare och styrelse så har vi haft en jätterolig resa framåt. Jag har faktiskt aldrig tänkt tanken att det skulle bli så här kort tid här. Både min fru och våra barn som varit här under somrarna har trivts bra när de varit här. Det är ett fantastiskt ställe att vara på så utifrån det var det verkligen inte bara att hoppa på något nytt, men i slutändan fattade jag det beslutet.

Hur ser du tillbaka på åren som vd på Västervik Resort? 

 – Jag ser tillbaka på dem med glädje. Och även stolthet över vad jag tillsammans med kollegorna har åstadkommit på de här tre åren. Vi har gjort en stor förvandling, och som jag ser det är det inte en enmansgrej. Alla har verkligen tagit i och jobbat för att det ska bli en väldigt fin resort. Jag har verkligen bara positiva saker att säga om arbetet och samarbetet med styrelse och ägare. 

Finns det något som du är särskilt stolt över? 

– Framför allt kvaliteten på allting vi har gjort. Vi har renoverat nästan 70 stugor och håller på med 11 till. Hela den nya stugbyn Marsö är på plats, och så alla småsaker som blivit förbättrade. 

Att lämna påbörjade projekt och inte få vara med och slutföra dem är något som känns tråkigt, förklarar Tommy. 

– Det är lite tråkigt att sluta nu när vi till exempel börjat bygga den nya lekplatsen som ska stå färdig till sommaren. Vi börjar nu med de här stora grejerna som verkligen kommer att höja gästupplevelsen, som lekplatsen och satsningen på Lysse. Det är tråkigt att inte få vara med på hela resan med de grejerna, så det är med blandade känslor jag slutar. 

Att ha kommunen som uppdragsgivare har varit något som Tommy både har uppskattat och utmanats av. 

– Det är ett speciellt uppdrag att både vara motor i besöksnäringen där ägaren är intresserad av att vi ska lyfta resorten till en ny nivå, och samtidigt även gynna Västerviksborna. Lekplatsen är ett sådant projekt som kommer bli toppen för resorten, och även ett jättefint tillskott för hela Västervik! 

Vad tar du med dig från Västervikstiden? 

–  Det jag tar med mig mest av allt är själva Västervik – jag hade aldrig varit i Västervik innan jag började här. Hela familjer har trivts väldigt bra här och med all säkerhet kommer vi komma tillbaka hit och semestra! 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: