Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tord berättar om gitarrbyggarkonsten – håller seminarium på nya festivalen

Tord Hjukström med några av de gitarrer han byggt. Foto: Privat

Tord berättar om gitarrbyggarkonsten – håller seminarium på nya festivalen

Under fredag och lördag går Västerviks egen gitarrfestival av stapeln. Programmet är späckat av gitarr-relaterade programpunkter, och en av dem är bygdens egen gitarrbyggare Tord Hjukström som håller i ett seminarium där han berättar om gitarrbyggarkonsten och sina erfarenheter.

Annons:

”Tord Hjukström är född och uppväxt i Sorsele, men numera boende i Mem på Norrlandet utanför Gamleby. Han är både musiker, konstnär och gitarrbyggare. Under många år har han studerat ljudets fortplantning i den akustiska gitarren och använder sina kunskaper i detta när han bygger nya eller bygger om äldre gitarrer.” skriver Lennart Brewitz i ett pressmeddelande om seminariet. 

Tord som är starkt förknippad med bluegrass och amerikansk folkmusik har bland annat byggt en sjusträngad banjogitarr, och en bouzouki-gitarr.

”Genom en speciell modifiering kan han skräddarsy ljudet i en gitarr så att det passar ändamålet. Till exempel ge en gitarr en dominerande diskant eller ett tydligare mellanregister. De nya gitarrer han bygger är ofta hybrider som inte liknar någonting annat. Vackra, välljudande och inte så lite originella.” skriver Brewitz.

Under lördagseftermiddagen deltar Tord i gitarrbyggarseminariet i Kapellet tillsammans med Anders Kagg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: