Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
 Västervik spelar nyckelroll i stort EU-projekt kring Östersjöns kulturarv

Ett trettiotal personer från Lettland, Polen och Sverige deltog i uppstartsdagarna av de EU-projekt som ska belysa Östersjöns maritima arv. Foto: Sofie Gustavsson

Västervik spelar nyckelroll i stort EU-projekt kring Östersjöns kulturarv

Västervik kommer att spela en stor roll i ett EU-finansierat projekt som syftar till att lyfta Östersjöns maritima arv och gynna turismen kring det. Tillsammans med olika aktörer från Polen och Lettland påbörjade Västerviks Museum och Västervik Framåt nyligen projektet med uppstartsdagar i Västervik. 

Annons:

South Baltic Sea Region har beviljat projektpengar om 2 250 000 euro till ett treårigt projekt som Västerviks museum och Västervik Framåt ska vara med och driva tillsammans med flera olika aktörer i Lettland och Polen. Projektet ska genomföras under tre år och uppstarten skedde nyligen i Västervik. Syftet är att lyfta maritima traditioner och det rika kulturarv kring båtbyggande, fiske, segling som finns i området kring Östersjön. 

– Väldigt hedersamt att Västervik får spela en sådan central del i det här kulturbevarande multilaterala projektet. Västervik med sin Tjust skärgård och dess arv har ju redan ett fantastiskt utbud att ugå ifrån och därmed en stor trovärdighet i frågorna, säger Olof Nimhed, chef på Västerviks museum i ett pressmeddelande. 

Uppstartsdagar i Västervik 

Under tre dagar har representanter från länderna som deltar befunnit sig i Västervik för uppstart. Projektet har planerats, och gruppen på 30 personer har besökt Rågö i Tjust skärgård, och även båttillverkaren Windy Scandinavia. 

– Vi hoppas att vi gemensamt kan hitta aktiviteter och ett attraktivt paketerat utbud som kan locka turister till alla dessa tre länder. Förutom att lyfta länderna som en gemensam region så kommer även Västervik få stor uppmärksamhet för sin maritima kulturskatt, sa Marina Molin, vd Västervik Framåt inför besöket. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: