Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Så många fick tid till en operation inom vårdgarantins 90 dagar

Nästan sju av tio patienter i länet fick tid för operation/behandling inom vårdgarantins 90 dagar. Foto: MostPhotos

Så många fick tid till en operation inom vårdgarantins 90 dagar

Tillgängligheten bedöms fortsatt hålla en bra nivå i Region Kalmar län. Det framgår av den senaste redovisningen för regionstyrelsen. 

Annons:

Primärvården hade en tillgänglighet strax över genomsnittet för landet i juli. 92 procent av patienterna som vände sig till sin hälsocentral fick träffa medicinsk personal inom tre dagar. Motsvarande siffra för hela landet är 91 procent.

Inom barn- och ungdomshälsan fick 100 procent en medicinsk bedömning inom tre dagar i augusti. Jämfört med april månad är det en tydlig förbättring, då siffran var 94,6 procent.

Väntetiderna på 1177 på telefon har ökat under sommaren och var i juli drygt 29 minuter. Under augusti sjönk väntetiden dock till i snitt 18 minuter. 36 procent av samtalen i augusti fick svar inom måltiden nio minuter, vilket kan jämföras med 19 procent samma månad 2023. 

Nästan sju av tio patienter i länet hade i april en tid till operation alternativt behandling vid länets sjukhus inom vårdgarantins 90 dagar i jämförelse med 53 procent för hela landet. Motsvarande siffra för första besök i regionen var 71 procent jämfört med 65 procent i riket.

På akuten på sjukhuset i Västervik var 85 procent av patienterna i maj klara inom fyra timmar. I Oskarshamn var siffran 83 procent och i Kalmar 67 procent. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: