Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TV4 och SVT sänder OS från 2026

Tar Armand Duplantis OS-guld 2028 kommer det sändas i antingen SVT eller TV4. Foto: Bildbyrån

TV4 och SVT sänder OS från 2026

Förra året stod det klart att SVT köpte tillbaka OS-rättigheterna från 2026. I dag tillkännagavs också att även TV4 kommer sända de olympiska spelen. 

Annons:

I januari förra året berättade Sveriges Television att man tagit tillbaka rättigheterna till OS. Från och med vinter-OS 2026 i Cortina kommer alla kunna se de olympiska spelen i SVT:s kanaler och tjänster. 

Det här innefattar också sommar-OS 2028 i Los Angeles, vinter-OS 2030 i franska alperna och sommar-OS 2032 i Brisbane.

”Det är en stor glädje att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Från och med 2026 bjuder vi in alla som vill till den stora OS-festen i tv och online. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver. SVT har efter omfattande förhandlingar med rimliga medel lyckats säkra evenemanget via EBU, sa Hanna Stjärne, vd på SVT, i ett pressmeddelande.

Senaste gången SVT sände ett OS var sommar-OS i London 2012. 

MELANRUBBIS

Under onsdagen gick också TV4 ut med att världens största idrottsevenemang även kommer att sändas i deras kanaler. 

– Nu flyttar de olympiska ringarna in på TV4 för första gången någonsin och det ligger i linje med TV4:s ambition att samla Sverige och fortsätta bygga hela Sveriges streamingtjänst TV4 Play, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör.

SVT och TV4 har tillsammans köpt fri- och tv-råttigheterna till OS från 2026.

– Det här är en milstolpe för oss. OS är ett urstarkt tillskott till vår sportportfölj. TV4 samlar Sverige och OS är ett av det evenemang som intresserar flest svenskar, säger Johan Cederqvist, sportdirektör på TV4.

Spelen kommer att sändas på såväl TV4 som på TV4 Play.

– OS är en lägereld som nu kommer att brinna hos oss ända fram till 2032 och jag ser verkligen fram emot att göra detta till ett storslaget evenemang för hela Sverige, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: