Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
  • Förening bjöd familjer på minnesrik dag i sagoparken –

    Elsy Andersson pratar med barnen "Kalle" och "Stina" om vad som varit roligast under utflykten. Foto: Lotta Madestam

  • Förening bjöd familjer på minnesrik dag i sagoparken –

    Elsy Andersson och Inga Karlsson från Västervikshjälpen samt Anders Sangrud och Christer Johansson skötte allt det praktiska under resan. Foto: Lotta Madestam

  • Förening bjöd familjer på minnesrik dag i sagoparken –

    Det blev en och annan kram som tack för den minnesrika dagen. "Jag blir tårögd när jag tänker på hur Västervikshjälpen varit min och barnens räddning", säger mamman "Anna". Foto: Lotta Madestam

  • Förening bjöd familjer på minnesrik dag i sagoparken –

    Christer Johansson och Anders Sangrud skötte grillningen. Foto: Lotta Madestam

Förening bjöd familjer på minnesrik dag i sagoparken – "Blir tårögd"

Vilken rolig och minnesrik dag det blev på ALV för 15 familjer, som bjöds på utflykt av Västervikshjälpen. Möten med Pippi, Emil och alla andra sagofigurer bidrog till en lycka svår att mäta.
– Jag blir tårögd när jag tänker på hur Västervikshjälpen varit min och barnens räddning, säger en mamma.

Annons:

Västervikshjälpen, som funnits sedan 2011, har som sin främsta uppgift att hjälpa ekonomiskt utsatta barn, ungdomar och vuxna. Det kan handla om att få bidrag till glasögon, sjukhusvård eller mediciner, fritidsaktiviteter eller presentkort på mat. Eller som nu, en heldagsutflykt till Astrid Lindgrens Värld.

– Vi har beviljat 190 ansökningar sedan förra året. Det är åttonde gången vi gör just en sådan här resa, säger Anders Gunnerheim, som är en av eldsjälarna som brinner för att hjälpa till.

Bjöd med 15 familjer till parken

Till lördagens utflykt beviljades 15 familjers ansökningar, där sammanlagt 31 barn fick en härlig upplevelse i sagoparken tillsammans med sina föräldrar.

– Vi tänker att många barn har varit med om mycket på sommarlovet, andra kommer tillbaka och inte har varit med om något, det kan kännas bittert. De här familjerna vill åka med sina barn till ALV, men de har helt enkelt inte de pengarna. Så det känns väldigt fint att ge dem den möjligheten, säger Anders Gunnerheim.

Svårt hålla tillbaka tårarna

En mamma, vi kan kalla henne Anna, fick den fina chansen att besöka parken tillsammans med sina tre barn. Hon har svårt att hålla tillbaka tårarna när hon pratar om hur betydelsefull Västervikshjälpen varit och är för henne och barnen.

– Det är fantastiskt att de gör en sådan här resa för andra som har mindre pengar i plånboken. Det kostar mycket att gå in, de pengarna har inte jag i dagsläget. Så den här resan kommer göra enorm skillnad. Det ger barnen ett minne att få komma ut när våra liv är på paus på grund av vår ekonomiska situation.

– När de kommer till förskolan kan de berätta att de träffat Pippi och de har bjudits på korv och glass. Det går inte att beskriva med ord hur tacksamma vi är, säger Anna.

Levt med våld i nära relation

Anna berättar att hon varit med om våld i nära relation, med sjukskrivning och advokatkostnader som följd. Det har gjort att hon halkat efter ekonomiskt.

– Västervikshjälpen har verkligen varit min och barnens räddning. Jag blir tårögd när jag pratar om det. Att de finns och hjälpt oss under den här krisiga tiden har betytt så oerhört mycket.

Sonen Kalle, nio år, och kompisen Stina, åtta år, tycker dagen varit jätterolig.

Vad har varit roligast?

– Ronja. Och fontänen, enas de båda vännerna om.

– Vi fick träffa Ronja, så jag sa hej till henne, säger Kalle.

Butik viktig inkomstkälla

Västervikshjälpen driver en secondhandbutik i Västervik. Den är föreningens i huvudsakliga inkomstkälla, men under åren har man också fått ovärderliga gåvor från olika organisationer och även privatpersoner. 

– Just den här utflykten har möjliggjorts till stor del tack vare bidrag från Rotary i Västervik, berättar Anders Gunnerheim.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: