Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Framtiden fortfarande oklar för Guldkant-restaurangen – då löper kontraktet ut

Hyreskontraktet för Guldkant Deli är uppsagt sedan ett halvår tillbaka. Foto: Pressbild

Framtiden fortfarande oklar för Guldkant-restaurangen – då löper kontraktet ut

Fortfarande är framtiden för Guldkant Deli i Västervik oklar. I februari sa Guldkant upp hyreskontraktet med hyresvärden VBO Fastighets AB,  men öppnade ändå upp för en framtid för restaurangen. Ett halvår senare är läget i stort sett oförändrat. 
– Vi har lite olika förslag, både från fastighetsägaren och andra håll, men det är inget som är klart, säger Erik Hemmingsson, delägare på Guldkant.

Annons:

I februari i år berättade vår tidning att Guldkant sagt upp hyreskontraktet för lokalen där Guldkant Deli funnits de senaste tio åren. Restaurangens ägare sa då att framtidsplanerna var osäkra, och att man kunde tänka sig flera olika scenarier för vad man skulle göra med restaurangen.

– Dels så kollar vi lite olika alternativ på marknaden. Kommer någon med ett bud kan vi gärna sälja det som finns i lokalen, eller så kan vi få en kalasbra hyra och vara kvar eller så kan vi tänka oss att flytta verksamheten, sa Jonas Settlin, en av ägarna till vår tidning då. 

Ett halvår senare ser läget ganska oförändrat ut, menar Erik Hemmingsson, också delägare, när Dagens Västervik når honom. 

– Det har inte hänt alls mycket. Vi har lite olika förslag, både från fastighetsägaren och andra håll, men det är inget som är klart, och jag kan inte säga så mycket mer. Absolut har vi dialog med nya fastighetsägaren, men vi är långt ifrån mål. De har sin agenda, och vi får se vad den säger och betyder, men som sagt – ingenting är klart än. 

När löper kontraktet ut? 

– Sista oktober.

Förra sommaren berättade Guldkantföretagarna att de letade lokal för att eventuellt satsa på ytterligare en restaurang i Vimmerby. Tanken var att även där öppna upp en Guldkant Deli. Någon lämplig lokal hittades inte, och under vintern sattes projektet på paus. 

Hemmingsson stänger inte dörren för en ytterligare restaurang i Vimmerby framöver, men i dagsläget är det inte något som det jobbas aktivt för.

– Den satsningen ligger fortfarande på is. Vi håller kvar det vi har och arbetar med de satsningarna vi gjorde förra året. Men vi ser absolut positivt på att fortsätta utveckla och växa i Vimmerby. Dels på cateringsidan, men även med en deli. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: