Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lokalt museum beviljas bidrag på flera hundra tusen kronor

Tillväxtverket beviljar 400 000 kronor till Västerviks museums projekt ”Hållbar platsutveckling i det lilla”. Foto: Pressbild

Lokalt museum beviljas bidrag på flera hundra tusen kronor

Västerviks museum har fått glädjande besked om ett nytt beviljat fortsättningsprojekt på 400 000 kronor från Tillväxtverket. 

Annons:

Tillväxtverket beviljar 400 000 kronor till projektet ”Hållbar platsutveckling i det lilla”. Det är en satsning på att kommunicera den metod som Västerviks museum har arbetat fram under de senaste åren.  

”Vi möter ett stort intresse nationellt för vårt arbete med att utveckla landsbygden med utgångspunkt i kulturarven. Genom att boende, företag, föreningar och kommunen samarbetar drar alla åt samma håll. Genom den lokala förankringen sker utvecklingen på platsens villkor och vad den kan erbjuda och mäktar med. Platsutveckling ger attraktiva platser att leva och verka på och attraktiva platser lockar besökare”, skriver Västerviks museum i ett pressmeddelande.

"Stora bärare av vår lokala historia"

Det som framgår i pressmeddelandet är att det finns en rad kulturhistoriska besöksmål som drivs av privatpersoner eller ideella föreningar i kommunen. 

”De är stora bärare, förmedlare och bevarare av vår lokala historia”, skriver museet.

Ett nätverk för kulturarvsaktörer har byggts upp i kommunen, Kulturarv Västervik.

”Genom nätverket har kulturarvsaktörerna kunnat öka sin synlighet, tillgänglighet och bygga upp samarbeten med det lokala näringslivet, civilsamhället och kommunen. De flesta av kulturarvsaktörerna driver sin verksamhet på någon av Västerviks mindre landsbygdsorter. Det handlar om glesbefolkade platser med begränsad samhällsservice. Men levande platser med inflyttning, gemenskap och engagemang är en förutsättning för att platsen och också kulturarven ska kunna leva vidare på lång sikt”, skriver Västerviks Museum.

Museet har under de senaste åren tagit fram en metod för hållbar platsutveckling med stöd av Tillväxtverket och Tjustbygdens Sparbank. Det får nu en fortsättning i och med biraget på 400 000 kronor. 

”Vi kommer nu att ta fram en handbok så att ännu fler kan fortsätta arbetet”.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: