Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
1 000 brister identifierade – nu ber kommunen om hjälp för att hitta fler

Västerviks kommun går ut med en efterlysning av brister på cykelvägarna i kommunen. Foto: MostPhotos

1 000 brister identifierade – nu ber kommunen om hjälp för att hitta fler

Över 1 000 brister har identifierats längs med cykelvägarna i Västerviks kommun. Nu efterlyser kommunen fler brister på cykelvägarna. 
”Vi behöver kommuninvånarnas hjälp att hitta fler”, skriver Västerviks kommun i ett pressmeddelande.

Annons:

Västerviks kommun arbetar med att ta fram en cykelplan för de större tätorterna där kommunen äger vägarna och har möjlighet att besluta om åtgärder. Det gäller Västervik, Gamleby, Överum, Loftahammar, Gunnebo och Ankarsrum. 

Som en del i arbetet har över 1 000 brister identifierats längs med cykelvägarna och kommunen behöver kommuninvånarnas hjälp för att hitta fler.

"Bra för både miljön och hälsan"

Cykelplanen handlar om att framföra vilka åtgärder som behövs för att fler ska ha möjlighet att cykla och att cykelnätet ska fungera så bra som möjligt.

”Att transportera sig med cykel är bra på flera sätt. Det är tillgängligt, jämlikt och bra för både miljön och hälsan. Därför är det viktigt att vi har fungerande cykelvägar och passager så cyklister kommer fram. Cykelplanen kommer bli ett viktigt verktyg för att uppnå det”, säger projektledaren Sebastian Wadenborg i ett pressmeddelande. 

Om man har synpunkter kan man fylla i ett formulär på kommunens hemsida som finns tillgängligt fram till 30 september. Den som svarar på formuläret är även med i utlottningen av en cykel.

”Min förhoppning är cykelplanen ska vara klar och godkänd av politiken nästa sommar så att vi kan börja se mindre förändringar från 2026”, säger Sebastian Wadenborg i ett pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: