Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nu rullar ordinarie smalspårtrafiken igång – här är årets nyheter

Nu på tisdag är det premiär för sommartrafiken på smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Nu rullar ordinarie smalspårtrafiken igång – här är årets nyheter

Den ordinarie trafiken på smalspårsjärnvägen mellan Hultsfred och Västervik rullar igång nu på tisdag. 

Annons:

Säsongen inleds i vanlig ordning med trafik tisdagar, torsdagar och lördagar. Från och med 1 juli rullar rälsbussarna varje dag och det går tre avgångar om dagen under högsommaren.

”Dessutom kommer vi att köra extratåg till olika event. Vi planerar bland annat att köra till musikkvällar på Gröna Tuppen i Fårhult och nattåg efter Diggiloo och Visfestivalen i Västervik”, säger Daniel Niklasson, trafikansvarig i Tjustbygdens järnvägsförening, i ett pressmeddelande. 

"Vagnen är nu i nyskick"

Det har rullat många tåg under vårens beställningstågssäsong. 

”Det är främst lokala företag och föreningar som har hyrt tåg för att göra en utflykt, men det har även varit en del långväga resenärer som har besökt järnvägen. Ett populärt inslag har varit turer med guidning, där resenärerna har fått lära sig mer om järnvägens hus och trädgårdar”, säger Daniel Niklasson. 

En nyhet inför årets säsong är att rälsbuss nummer 893, byggd år 1955, har tagits i trafik efter en mycket omfattande renovering. Senast rälsbussen var i trafik var 2002 och renoveringen har pågått i tre år. 

”Vagnen är nu i nyskick och kommer att göra god tjänst i sommartrafiken”, säger Niklasson. 

Järnvägsövergången i Tuna har under vintern och våren försetts med bommar för att höja säkerheten i korsningen.

”Det är en investering på ungefär en halv miljon kronor. Vi ser att trafiken på vägen har ökat, och den tidigare anläggningen med ljud- och ljussignaler gav inte tillräckligt hög säkerhet”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: