Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Här är kommundirektörens nya höga lön – så motiveras det

Anders Björlin är kommundirektör i Västerviks kommun. I år får han höjd lön med 6,15 procent. Foto: Martina Gradian

Här är kommundirektörens nya höga lön – så motiveras det

Kommundirektören Anders Björlin får ordentligt påökt i år. Hans lön höjs med 6,15 procent och kommundirektören tjänar nu 129 450 kronor i månaden.
– Det är en hög lön och en hög höjning. Jag kan bara säga att jag tycker det är en väldigt hög ökning, säger kommunalrådet Harald Halmarsson (M), som förhandlat lönen.

Annons:

Förra året fick kommundirektören och vd:n i moderbolaget Anders Björlin, som förstås toppar löneligan i Västerviks kommun, höjd lön med 4,2 procent. Han tjänade då 121 950 kronor i månaden. 

I år är ökningen ännu större i procent. Anders Björlins lön höjs med 6,15 procent och han går nu från 121 950 kronor i månaden till 129 450 kronor varje månad. Årslönen landar nu på drygt 1,5 miljoner kronor. 

– Det är verkligen en mycket hög lön men med tanke på ansvar, arbetsinsats och vad personer med jämförbara arbetsuppgifter har för lön så ligger man på den nivån, säger Harald Hjalmarsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Västervik. 

Löneökningen i månaden ligger på 7 500 kronor, men det är procentsatsen som sticker ut. Harald Hjalmarsson är Anders Björlins "chef" och den som förhandlar lönen. 

Varför är 6,15 procent motiverat?

– Tittar man på den privata sidan är det en helt annan nivå och vi får förhålla oss till att det är så det ser ut. Man kan ha synpunkter och jag tycker det är väldigt höga löner och med höga löner blir det en hög ökning. Bilden jag får från andra kommuner är att vi inte ligger i överkant, men det är viktigt att uppfattas som en attraktiv arbetsgivare och att ha rätt person på rätt plats. 

Men är inte 6,15 procent väldigt mycket?

– Det är en hög lön och en hög höjning, men oavsett om det är en kommun med 30 000 eller 50 000 invånare så är det här det ligger. Men det är bara för mig att säga att jag tycker det är en väldigt hög ökning. 

Kan kommunanställda generellt räkna med lika hög löneökning procentuellt?

– Det ser olika ut. I något bolag ligger det på tre procent och i kommunen på 3,5 procent. Vi har också gjort en riktad lönesatsning inom vissa grupper, men som svar på din fräga – nej, det klarar vi inte. Här tvingas vi göra en prioritering och vill man ha de personer som man förväntar sig kan uppfylla de här uppgifterna som krävs och göra det jobbet som förväntas, så är det så här det ser ut.

"Konstruktiva samtal"

Harald Hjalmarsson upplever dock ingen rädsla för att tappa Anders Björlin till den privata sidan, där lönerna kan vara ännu högre.

– Två gånger om året för vi det som kan kallas utvecklingssamtal och jag har inte uppfattat att han överväger något annat utifrån lön. Vi har konstruktiva samtal och vet vilka förväntningar vi har på varandra. Jag har kontakt med kollegor och jämför man med den privata sidan är det avsevärt högre löner. 

Bostad för vd:n

I slutet av maj väntas lönerna för Bostadsbolagets vd Andreas Horste och Västervik Miljö- och Energis vd Torbjörn Svahn vara klara. Västerviks Resorts vd, Tommy Abrahamsson, gick förra året från 83 000 kronor i månaden till 87 000 kronor i månaden. I år höjs hans lön från 87 000 till 88 000 kronor. Dessutom får han en bostadsförmån till ett värde av 3 465 kronor per månad.

"Det motsvarar sammantaget ungefär samma höjning som år 2023. Tommy har under sin tid som vd utvecklat bolaget på ett mycket bra sätt, både ur ett ekonomiskt perspektiv samt ur ett styr- och ledningsperspektiv. Detta har lagt grunden för att bolaget gör bra resultat samt har en hållbar och stabil långsiktig plan för framtiden när det gäller nya investeringar i syfte att uppnå målet om att vara Sveriges ledande anläggning", skriver resortens ordförande Jon Sjölander (M) i ett mejl. 

Vidare skriver Jon Sjölander att förtroendet för Tommy Abrahamsson är stort i styrelsen. 

"Vi har därför arbetet brett för att hitta en bra lösning där båda parter är nöjda. För oss som bolag är det viktigt att arbeta smart och strategiskt för att vara en attraktiv arbetsgivare och kunna rekrytera och behålla våra kompetenta medarbetare. Detta blir en win-win för både bolaget och för våra kunder". 

Bostaden ska omfatta 30-40 kvadratmeter bostadsyta. El, vatten, uppvärmning och sophantering inför i förmånsvärdet. 

"Förmånen tillkommer som ersättning inom ramarna för löneöversyn 2024 och förhöjt förmånsvärde till följd av förändrat marknadsvärde kommer medräknas kommande års löneöversyner under avtalets giltighetsperiod", skriver Jon Sjölander. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: