Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vanlig och populär choklad återkallas – kan utgöra fara för allergiker

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Vanlig och populär choklad återkallas – kan utgöra fara för allergiker

En mycket populär och vanlig choklad återkallas nu. Det rör sig om Marabou Mjölkchoklad 200 gram med bäst före-datum 12 oktober i år. Orsaken är att den kan vara farlig för allergiker.

Annons:

Företaget Mondelez International meddelar på tisdagskvällen att man återkallar Marabou Mjölkchoklad 200 gram med bäst före-datum 12 oktober 2024. Batchnumret är OUV0135022. 

Återkallelsen sker på grund av risk för allergener. Ett mindre antal förpackningar av produkten kan innehålla bitar av Marabou Apelsinkrokant, som innehåller mandel vilket inte ingår i allergenprofilen för Marabou Mjölkchoklad.

"Produkten är märkt med "kan innehålla nötter" men kan potentiellt utgöra en hälsorisk för personer med mandelallergi. Mondelez International ser allvarligt på händelsen och utreder ärendet", skriver företaget. 

Konsumenter som köpt produkten med angivet utgångsdatum och batchnummer ombeds att returnera produkten till butiken där den köpts för återbetalning. 

"Detta är en försiktighetsåtgärd. Säkerheten för våra konsumenter och kvaliteten på våra produkter har högsta prioritet. Återkallelsen påverkar inte några andra av Mondelez Marabou-produkter. Vi ber uppriktigt om ursäkt för eventuella besvär", skriver man i pressmeddelandet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: