Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Lyckad start för Verdandiföreningen – bildar musikgrupp

Ann Gustavsson, Stefan Garlén Nilsson, Helena Söderström och Kjell Randehed har bildat musikgruppen Kamratorkestern. Foto: Privat

Lyckad start för Verdandiföreningen – bildar musikgrupp

Det har gått några månader sedan Smålands första Verdandilokalförening såg dagens ljus. Efter att ha provat sig fram byter föreningen nu dag för sin träff, och anordnar lördagscafé för att så många som möjligt ska kunna vara med. Dessutom har föreningen startat musikgruppen Kamratorkestern och repeterar för fullt för att kunna ge sig ut och spela för kommunens äldre. 

Annons:

I februari startades Smålands första Verdandiförening i Västervik. Föreningen hoppades då på att vara en motkraft till ensamhet, och satsade till att börja med på tisdagscafé för daglediga i DHR´s lokal på Johannesdalsplan. 

– Vi är en nystartad socialpolitisk kamratförening, men är politiskt neutrala och vill att alla ska känna sig välkomna, sa Kjell Randehed, en av föreningens grundare, då till vår tidning. 

Efter några månader har föreningen både värvat fler medlemmar, och startat upp mer verksamhet. 

– Vi har varit blandade åldrar, med både barn och äldre. Som kamratföreningen är det viktigt att alla ska känna sig välkomna, så det är vi glada över, berättar Kjell Randehed. 

Tisdagscaféet ska byta dag och i stället bli ett lördagscafé.

– Det känns viktigt att de som arbetar ska kunna komma också, så vi flyttar fram till lördag eftermiddag. 

Kamratorkestern repeterar

En musikgrupp har även startats av föreningens medlemmar. 

– Kamratorkestern kallar vi oss. Det är jättekul! Det är medlemmarna som är med och vi har en på klarinett, två på gitarr och en på sång. Piano har vi på gång med! 

På repertoaren står både Bellman, Taube och andra visor. 

 – Vi har en repertoar på tolv låtar, och när de sitter som de ska så tänker vi att vi ska besöka äldreboenden och spela lite för dem. Det är så tacksamt att spela för de äldre och ge dem lite avbrott i vardagen!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: