Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Så ser Pingstkyrkan på ett fortsatt samarbete kring akutboende

Robert Tedenby är pastor i Pingstkyrkan i Västervik. I fredags hölls ett möte mellan kommunen och Pingstkyrkan gällande vinterns akutboende i Pingstkyrkans regi. Foto: Privat

Så ser Pingstkyrkan på ett fortsatt samarbete kring akutboende

I fredags träffades representanter från kommunen och Pingstkyrkans LP-verksamhet för ett möte kring det akutboende som drivits i LP-verksamhetens lokaler  sedan december förra året. Avtalet mellan kommunen och pingstkyrkan löper mars månad ut. Hur boendesituationen för kommunens hemlösa ska ordnas efter mars månad har det inte fattats något beslut kring än.

Annons:

Till vår tidning sa socialchef Joakim Nyman i förra veckan att en utvärdering ska göras innan beslut fattas om en eventuell fortsättning på samarbetet. Mötet i fredags var en del i att påbörja den processen.

 – Det har varit ett fantastiskt bra samarbete med LP-stiftelsen och Pingstkyrkan i detta. Sedan hur det har fungerat, själva verksamheten, är det vi ska titta på. Jag vill inte föregå den utvärderingen, sa Nyman då.

Även från Pingstkyrkans håll är man nöjd med samarbetet. 

– Absolut. Jag tycker att vi haft ett bra samarbete. Liselotte Månsson på kommunen är den vi har haft mest kontakt med och jag är jätteglad över den relationen och att vi har träffats varje vecka, säger pastor Robert Tedenby. Det har fungerat bra.

Hur ser ni på en eventuell fortsättning på samarbetet?

 – Vi har sagt att vi absolut är öppna för en dialog. Om vi kan hitta ett sätt där vi ser hur det här akutboendet i så fall skulle se ut. Vi tror på ett boende, inte på ett härbärge där man skyfflar in några stycken som kommer klockan 21 och går ut klockan 9. Det är inte aktuellt för oss, utan det ska vara mer som vi har haft det nu. Ett bra sätt att hantera och lära känna människorna som kommer. Att skapa en god respekt för varandra är det som gör att den här typen av boende respekteras och sköts på ett bra sätt. 

Skulle det kunna fortsätta på samma vis som under vintern om det blir aktuellt? 

– Det vi behöver titta på är lokaldelen. Det vi har haft har varit provisoriskt, för på samma sätt som det gick fort för kommunen så blev det snabbt påkommet hos oss. Vi har hittat en provisorisk lösning, men blir det en fortsättning så behöver vi rent lokalitetsmässigt en bättre lösning. Som det är nu så ser vi att vårat LP-arbete som är på dagtid får stryka lite på foten eftersom det är samma lokaler.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: