Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Då är de nya fältarna på plats – stor satsning verkställs

Elin Wiman, Agnes Hult och Fatos Durmishi är tre av kommunens fältare. Saknas på bild gör Linnéa Stenberg-Johnsen (föräldraledig) samt två kommande rekryteringar.

Foto: Pressbild

Då är de nya fältarna på plats – stor satsning verkställs

I vintras valde socialnämnden att genomföra en stor satsning på sina fältare. Den 1 juni har planen realiserats.

Annons:

Rekryteringen är inne i sitt slutskede och den juni börjar fyra nya fältare i kommunen.

– Det är en ny verksamhet med nya medarbetare, självklart kommer det en period av implementering, justeringar och även sommarsemestrar innan verksamheten är i full drift. Under våren ska det ordnas med lokaler, fordon och andra resurser innan allt faller på plats, säger Martin Ek, enhetschef på familjeenheten på Västerviks kommuns socialförvaltning, i ett pressmeddelande. 

Antalet fältarbetare går från två till sex i och med satsningen. Syftet är förstås att öka stödet för och närvaron bland unga.

– Fältarna är en resurs för kommunens alla barn och unga. Då kommunen är geografiskt stor kan vår kontinuitet på alla orter nu markant förbättras. Vi är mycket glada över denna möjlighet, säger Martin Ek, enhetschef på familjeenheten på Västerviks kommuns socialförvaltning.

"En förebyggande insats"

Fältare har ett brett uppdrag och arbetar främst med att bygga relationer och erbjuda stöd till unga.

”En viktig del i fältarnas uppdrag är att bygga tillitsfulla relationer till de barn och unga som riskerar att fara illa. Arbetet bygger på en nära samverkan med skolor, fritidsgårdar, polis och övriga socialtjänsten, med flera”, skriver kommunen.

Satsningen är också en följd av den rådande situationen i Västervik. Flera uppmärksammade brott med unga personer inblandade har uppdagats under senaste tiden.

– Det känns bra att göra en sådan satsning med tanke på den stökiga sommar vi hade och extra bra när det är något som våra medarbetare efterfrågar. Det är en förebyggande insats, sa nämndens vice ordförande Marianne Hennel (M) när vi skrev om satsningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: