Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Reseförsäkringen blev en chock för paret –

För Ingrid Hägglund och Sören Göransson blev priset på senaste reseförsäkringen en chock. "Det är ockerpris." Foto: Privat/Bildbyrån

Reseförsäkringen blev en chock för paret – "Det är ockerpris"

Priset för försäkringen blev en chock när paret Ingrid Hägglund och Sören Göransson skulle på långsemester. Villkoren hade gjorts om och dessutom visade den sig vara flera tusen dyrare än vännens i Östergötland.
– Man ska inte behöva vara dubbelförsäkrad i sitt eget bolag.

Annons:

Ingrid Hägglund och hennes särbo Sören Göransson från Västervik brukar unna sig en långsemester på vintern. De har rest bort utomlands, allt ifrån två till tre månader.

I hemförsäkringen hos Länsförsäkringar har tidigare de första 45 dagarna ingått. För alla dagar utöver det kan man teckna en tilläggsförsäkring, baserad på resenärens ålder och antalet överstigande dagar.

– Det brukar bli ett par tusen för dagarna mellan 46 och 60, säger Sören Göransson.

Stora skillnader på priset

Senast när Ingrid och Sören skulle resa bort hade Länsförsäkringar gjort om villkoren och räknade redan från avresedatumet. 

Paret uppger att de hade fått ett pris, men att Länsförsäkringar ringde upp och sa att det var fel, så de blev tvungna att betala mer. Kostnaden blev minst sagt en chock. 

– Sören fick betala 5 126 kronor, det är mer än vad hans hemförsäkring för huset kostar på ett helt år, och jag som är två år yngre betalade 3 558 kronor, berättar Ingrid Hägglund.

Billigare i Östergötland

Paret överklagade, men fick inget gehör. Allt späddes dessutom på när de fick veta att Ingrids väninna, som är lika gammal som Sören, bara behövde betala 2 273 kronor för samma resmål och antal dagar.

– Enda skillnaden är att hon bor i Östergötland. Det här tycker vi är viktigt att belysa, det är ju rena ockerpriserna i Kalmar län. Det är många pensionärer som är borta åtta veckor eller mer, säger Ingrid Hägglund när hon kontaktar vår tidning.

– Det här betyder ju att vi fick betala dubbla försäkringar i samma bolag för samma period, tillägger Sören Göransson.

”Kunde gjort en resa till”

Följden blev att Ingrid och Sören bytte till annat försäkringsbolag. Förvisso är den 300 kronor dyrare, men då ingår de första 60 dagarna i hemförsäkringen.

– Nu kom vi inte iväg på någon resa för jag väntar på operation, men hade vi haft ICA:s försäkring förra gången kunde vi gjort en resa till istället för att betala så mycket i försäkring. Man ska inte behöva vara dubbelförsäkringad i sitt eget bolag, säger Ingrid Hägglund.

 

Här kan du läsa Länsförsäkringars svar på kritiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: