Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
TVÅ LOKALA TIDNINGAR BLIR TREDAGARSTIDNINGAR

Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen kommer bli tredagarstidning i stället för sexdagarstidning.

TVÅ LOKALA TIDNINGAR BLIR TREDAGARSTIDNINGAR

En stor förändring sker nu i norra Kalmar län. Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen blir tredagarstidning från mars i år, och i vissa geografiska områden kommer man inte få papperstidningen alls. Samtidigt läggs Kinda-Posten ned helt. Det skriver NTM i ett pressmeddelande.

Annons:

En stor tidningsbomb slog ned under torsdagen. NTM, Norrköpings Tidningars Media AB, äger både Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen. 

Nu väljer man att dra ned antalet utgivningsdagar för båda tidningarna. Både Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen kommer sluta vara sexdagarstidningar. Papperstidningen kommer i stället endast att ges ut tre dagar i veckan.

Vimmerby Tidning kommer att ges ut tisdagar, torsdagar och lördagar medan Västerviks-Tidningen ges ut på måndagar, onsdagar och fredagar. 

Förändringen sker redan den 1 mars i år, skriver NTM-koncernen i ett pressmeddelande. 

– Vi ser att detta är nödvändiga förändringar för att vi ska kunna fortsätta med vår lokala journalistik på dessa orter. Med färre utgåvor av papperstidningen kan vi i stället fokusera på våra digitala kanaler och samtidigt skapa ännu mer relevant, intresseväckande och engagerande innehåll till våra läsare, säger Maria Kustvik, publicistisk chef på NTM. 

"Inte hållbart i längden"

En orsak till neddragningen av papperstidningen ska vara kostnaderna för att distribuera den tryckta papperstidningen till prenumeranter i områden där det är glest mellan brevlådorna. 

– Det är inte hållbart i längden och därför gör vi nu en rad förändringar för att långsiktigt säkerställa att vi kan fortsätta med vårt journalistiska uppdrag, säger Maria Kustvik.

"I vissa geografiska områden är kostnaden för att dela ut en papperstidning betydligt högre än intäkten vi får från prenumeranterna", skriver NTM. Det innebär också att i vissa geografiska områden hänvisas prenumeranterna helt till nyhetssajten och e-tidningen. Vilka områden som berörs framgår inte.

"Ett första test"

Förändringarna som nu sker på Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen är historiska. Det är första gången en titel inom NTM-koncernen ges ut tre gånger per vecka.

– Det här blir ett första test. Vi har startat ett projekt som kommer att utvärdera och analysera effekterna av förändringen och hitta den bästa utdelningsmodellen framåt, säger Mattias Ternstedt, vd för Svensk Hemleverans.

Förändringarna ska inte innebära några varsel varken på de berörda redaktionerna eller inom annonsorganisationen på berörd ort. Däremot kommer tidningsbud inom Svensk Hemleverans organisation drabbas på sikt. Berörda prenumeranter informeras om förändringarna under torsdagen och fredagen. 

Samtidigt läggs Kinda-Posten ned helt och det lokala materialet från Kinda publiceras i stället i Corren. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: