Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Här blir det julgransflygning i länet – då sker det

Julgransflygningen kommer till Västervik och Kalmar. Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

Här blir det julgransflygning i länet – då sker det

Nu planerar Blekinge flygfottilj för fullt för att genomföra årets julgransflygning. Det kommer att ske vid två tillfällen och flera platser i länet får möjlighet att se flygningen.

Annons:

Under torsdagen den 7 december sker den första julgransflygningen. Vid 10.28 ska man passera Västervik vid småbåtshamnen i centrum enligt Blekinge flygfottiljs peliminära tidsplan. 

Vid 10.34 är man i Oskarshamn, vid 10.43 i Nybro och 10.46 samt 10.47 i Kalmar. I Kalmar kommer man kunna se julgransflygningen vid flygplatsen och gästhamnen.

Samtidigt skriver man att detta är cirkatider och att rutten kan ändras med kort varsel på grund av lokala väderförhållanden. Att väderprognosen inte ser lovande ut kan påverka planeringen.

Även den 11 december blir det julgransflygning men då handlar det om Blekinge- och Skånekusten. 

"Flygning i formation eller julgransflygning med förband från Försvarsmakten är en gammal tradition som återupptogs för några år sedan. Detta är ett utmärkt tillfälle att öva planering och genomförande av flygning i större formation under en längre tiden. Flygningen sker inom ramen för rådande miljötillstånd och påverkar inte övrig verksamhet. Julgransflygning innebär inte mer flygning än normalt eftersom den ersätter annan planerad flygning. Med detta tar vi chansen att visa upp oss på platser där vi annars inte syns så ofta och det är ett sätt för oss i Flygvapnet och Försvarsmakten att önska en god jul", skriver man på sin Facebook-sida.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: