Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Drömresan blev försenad – nu anmäler Västerviksbon flygbolaget

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Drömresan blev försenad – nu anmäler Västerviksbon flygbolaget

Bagaget nådde slutdestinationen tio dagar efter henne. Totalt blev man sex dagar försenade. Nu anmäler en Västerviksbo ett stort flygbolag till Allmänna reklamationsnämnden.

Annons:

Det var i januari i år som kvinnan och ytterligare en person skulle flyga från Auckland i Nya Zeeland till Arlanda. Vid en av de tidiga sträckorna blev det fel och kvinnan samt den andra personen blev sex dagar försenade. 

Det fick flera följder. 

Bland annat missade kvinnan en läkartid, sotaren och anslutningsbussen från Arlanda till Västervik. Kvinnan har begärt ersättning för kost, logi, extra kläder och toalettartiklar. Bagaget nådde slutdestinationen tio dagar efter kvinnan.

Flygbolaget, som kvinnan nu anmäler, ska först ha informerat om en ersättning på knappt 4 000 kronor per dygn för kost, logi och transport. 

"De har förhalat dialogen, skickar automatsvar på mejl att ärendenumret ej finns med i mina mejl trots att jag svarat på vändande mejl. Sedan skriver de att jag ej svarat inom sju dagar och avslutar ärendet", skriver kvinnan i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Vill ha ersättning

Resan gick totalt på knappt 64 000 kronor och kvinnan vill ha ersättning för övernattningar, måltider, extra kläder, telefonkostnader samt kostnader för den missade läkartiden och sotaren. 

"Jag har inte tagit upp förlorad arbetsinkomst, men det kanske jag också skulle göra", skriver kvinnan. 

ARN kommer nu att pröva konsumenttvisten utifrån uppgifterna. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: