Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Rasmus Råsmark, tvåa från höger, tillsammans med övriga medlemmar i filmkollektivet Crazy Pictures: Victor Danell, Albin Pettersson, Olle Tholén och Hannes Krantz på Guldbaggegalan, som hölls på Cirkus i Stockholm. Foto: Linn Tholén Foto: Privat

"Visste att det var hård konkurrens" – ingen Guldbagge till lokal filmmakare

UFO Sweden var nominerad till tre Guldbaggar. Tyvärr gick ingen av dem till filmkollektivet Crazy Pictures.
– Klart att vi hade blivit glada för uppmärksamheten av en Bagge, men vi hade jättekul och fick chans att fira filmen en gång till, säger kollektivets Rasmus Råsmark, som växte upp i Mörlunda.

Annons:

Det Norrköpingsbaserade filmkollektivet var nominerad i kategorierna bästa klippning och bästa visuella effekter för att sedan också röstas fram som en av tre filmer som hade chans att vinna Publikpriset, som var tillbaka efter två års uppehåll till följd av pandemin.

Guldbaggegalan hölls på Cirkus i Stockholm på måndagskvällen och filmkollektivets fem medlemmar var på plats tillsammans med respektive och inblandade i filmen. En av dem är Rasmus Råsmark som växte upp i Mörlunda, där hans föräldrar fortfarande bor kvar.

– Det är en ära bara att bli nominerad, så klart. Det har varit ett bra filmår, vi visste att det var tuff konkurrens, så det var inte jätteförvånande att vi inte vann en guldbagge, även om vi förstås hade hoppats, säger han.

Hur ser ni framåt, har ni redan planer för nästa film?

– Det finns filmidéer. Vi ska samlas här nu, efter premiärer och galor för att landa lite mjukt och stöta fram vilken av våra nästa filmidéer som vi ska satsa hårdare på.

Ni vann ju en guldbagge för årets nykomling 2019 med er förra långfilm Den blomstertid nu kommer. Var står den baggen?

– På kontoret. Den får klara sig ensam ett par år till, tills vår nästa film är redo att möta publiken, säger Rasmus Råsmark.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: