Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Nu ska möjliga boenden för flyktingar från Ukraina kartläggas

Västerviks kommun hjälper till med att kartlägga vilka möjliga boenden som kan färdigställas för flyktingar från krigets Ukraina. Foto: MostPhotos

Nu ska möjliga boenden för flyktingar från Ukraina kartläggas

Västerviks kommun och Västervik Framåt hjälper nu länsstyrelsen och Migrationsverket att kartlägga möjliga boenden för flyktingar från Ukraina.

Annons:

Västerviks kommun vänder sig till företagarna för att få in uppgifter om så många boendeplatser som möjligt för flyktingar från Ukraina. Det är snabba ryck då företagarna måste skicka in sina uppgifter senast onsdag.

”Ett intensivt arbete med att ta fram ett enkätverktyg startades före helgen och arbetet har gjorts klart under helgen. Det här är uppgifter som regeringen begärt in via landets länsstyrelser och syftet är både viktigt och brådskande, självklart gör vi vårt bästa för att ta fram så mycket uppgifter som vi kan, säger Västerviks kommuns säkerhetschef Joakim Jansson i ett pressmeddelande. 

Skickas ut i dag

Västervik Framåt, kommunens näringslivspartner, har nu planerat för att skicka ut förfrågan till samtliga företag och organisationer i det lokala näringslivet redan under söndagen.

”Vi kommer att vända oss brett till vårt stora företagsregister i hela Västerviks kommun och trycka särskilt mot våra specifika nätverk så som fastighetsägare och andra företags- och branschgrupper. Vi hoppas att vi kan få snabba reaktioner från en så bred grupp företag och organisationer som det går”, säger Niklas Lind, marknadschef på Västervik Framåt, i samma pressmeddelande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: