Annons:

Sök

Annons:

Första digitala IT-caféet genomfördes under måndagen

Malin Ekdahl leder det digitala IT-caféet.

Första digitala IT-caféet genomfördes under måndagen

Under måndagen den 24 januari genomfördes det första digitala IT-caféet för pensionärer, där Malin Ekdahl lär ut hur man kan använda sina smarta telefoner till mer än att ringa med.

- Vi kommer rikta in oss på våra smarta telefoner och deltagarna har möjlighet att vara med och påverka innehållet på kursen, säger Malin Ekdahl, kursledare, från socialkontoret i Västerviks kommun.

Annons:

Är du pensionär och nyfiken på hur dagens teknik fungerar? Då är du välkommen att vara med på Västerviks kommuns digitala it-café. De kommer rikta in sig på våra smarta telefoner och bland annat lära sig mer om hur man parkerar med hjälp av telefonen, hur man kan beställa medicin genom telefonen och prata om hur man kan undvika bedrägerier.

- I vanliga fall träffas vi fysiskt under två timmar och lär oss mer om hur dagens teknik fungerar. På grund av pandemin ses vi nu digitalt istället via en videokonferenstjänst som heter Zoom, säger Malin Ekdahl.

Elva personer deltog i den första gruppen som deltog i måndagens IT-café. 

- Det blev lite spännande när deltagarna skulle lära sig att installera Zoom på sina smarta telefoner. Men det gick. Jag hade gjort power point menyer som alla kunde följa, säger Malin Ekdahl.

Bra saker som idag finns i samhället

Det första kurstillfället tittade deltagarna på hur man kan parkera och betala parkeringsplatsen med hjälp av mobiltelefonen.

- Vi tittade också på hur man kan betala toabesöket på Tullportens galleria med hjälp av mobiltelefonen, säger Malin Ekdahl.

Kursdeltagarna får själva komma med förslag om vad de vill lära sig om de smarta mobiltelefonerna som kan underlätta deras vardag.

Flera grupper varje vecka

Den 24 januari startade den första utbildningen. Det finns fler kursdeltagare som väntar på sin tur.

- Jag har åtta grupper i veckan som deltar i den här utbildningen. Varje grupp tar cirka en timme, säger Malin Ekdahl.

Är det svårare att lära ut digitalt än när ni kan ses?

- Ja det är det. Men det är ett bra alternativ till att inte ses överhuvudtaget. Några tycker det är lite småläskigt när de inte har någon som sitter bredvid och kan hjälpa till. Jag har sagt att vi kommer att repetera det vi gått igenom under de digitala kurserna när vi kan träffas igen, säger Malin Ekdahl.

 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: