Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
HON BLIR NY SJUKHUSCHEF I VÄSTERVIK

Sibylle Loo är ny sjukhuschef i Västervik. Foto: Pressbild

HON BLIR NY SJUKHUSCHEF I VÄSTERVIK

Nu är det klart vem som blir ny sjukhuschef i Västervik. Den 4 april tillträder Sibylle Loo som chef för sjukhuset. 

Annons:

Sibylle Loo har arbetat inom landstinget och regionen sedan 1998. Hon anställdes först som ST-läkare vid anestesi- och intensivvårdskliniken vid Länssjukhuset i Kalmar. Hon kommer ursprungligen från Tyskland där hon tog sin läkarexamen 1995. 

Hon är i dagsläget överläkare och har sedan 2014 varit chef över kliniken. Sedan 2016 ingår hon också i ledningsgruppen vid Länssjukhuset i Kalmar. Hon har varit regionens representant i det nationella IVA-nätverket under pandemin.

– Jag är väldigt glad att Sibylle Loo blir sjukhuschef i Västervik sjukhus. Hon har en gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap inom sjukvården och har även ett brett nätverk såväl internt, som i sjukvårdsregionen och på den nationella arenan. En viktig uppgift för sjukhuschefen i Västervik blir att bevara de goda resultat som redan finns inom många områden och att utveckla dem ytterligare, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Hon tillträder jobbet den 4 april i år och efterträder Henrik Holmberg som slutat inom regionen. Marie Törnlöf, chef för ögonkliniken vid Västerviks sjukhus, är tillförordnad sjukhuschef tills Sibylle Loo tillträder.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: