Annons:

Sök

Annons:

SVT öppnar en lokalredaktion i Västervik. Foto: MostPhotos

SVT öppnar fler lokalredaktioner – en blir i Västervik

Sveriges Television etablerar sig på ytterligare fyra orter 2022. En av dessa är Västervik som får en egen redaktion.
– Jag är så glad att vi även 2022 öppnar fyra nya redaktioner och att SVT:s historiskt stora satsning på lokal journalistik fortsätter, säger vd Hanna Stjärne i ett pressmeddelande.

Annons:

Nu utökar SVT sin bevakning i Sverige och gör en satsning på lokaljournalistik. Under 2022 öppnar man redaktioner i Märsta, Åmål, Dorotea – och Västervik. 

Nu har SVT nära fördubblat sina redaktioner på tio år. 2015 fanns SVT på 27 orter – under 2022 kommer SVT ha 48 redaktioner runt om i landet.

I vårt område kommer alltså en ny lokalredaktion öppnas i Västervik. Enligt SVT ska man anställa en reporter som utgår från Västervik och bevakar norra delen av länet liksom de södra delarna av Östergötland. 

– Att vi etablerar oss i Västervik är en milstolpe för SVT Nyheter Småland och det är fantastiskt roligt. Norra delen av Kalmar län är en utmaning för oss att bevaka från våra befintliga redaktioner i Kalmar och Växjö med tanke på avstånden. En reporter som utgår från Västervik och bevakar norra delen av länet liksom de södra delarna av Östergötland gör att vi kommer kunna fånga upp lokala frågor som vi inte har koll på i dag. Vi kommer också att kunna vara på plats oftare och lära känna området på ett bättre sätt. Vi kommer göra mer och bättre journalistik, säger Tomas Lundström, redaktionschef SVT Nyheter Småland. 

Målet är 50 orter

SVT:s mål är att finnas på minst 50 orter år 2023.

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige. Att alla kan få en inblick i både vad som förenar och skiljer livet i storstäder, mellanstora och små kommuner har ett värde för både samhället och för varenda person, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: