Annons:

Sök

Annons:

Skolledningen svarar på hur de ser på händelsen där två tjejer på Ludvigsborgsskolan fick tillsägelse om att var för lättklädda.

Så svarar skolledningen på händelsen där en lättklädd flicka fick en tillsägelse av rektor och lärare

Skolledningen i Västerviks kommun svarar på hur de ser på händelsen i fredags när en lättklädd tjej fick tillsägelse av både lärare och rektor att hon var för lättklädd och uppmanades att klä på sig mer kläder då "tuttarna" riskerade att trilla ut när hon böjde sig fram.

Annons:

Det var i fredags som Ludvigsborgsskolan hade pyjamasparty och eleverna fick möjlighet att komma klädda på det sättet. Två 15 - åriga tjejer blev uppmärksammade av skolans personal och fick ett samtal med skolans rektor efter det en lärare kontaktat rektorn. Tjejerna kände sig kränkta över att bli tillsagda i hur de var klädda. De ansåg att de hade ett klädval som var lämpligt under ett pyjamasparty.

Skolans rektor sa vid en intervju med DVV att det inte var meningen att kränka eleverna utan ett sätt att skydda dem.

Under onsdagen fick vår tidning möjlighet att prata med flera politiker i Barn-och utbildningsnämnden samt barn-och utbildningschef Magnus Bengtsson om hur skolan har agerat.

Är det lämpligt att ha pyjamasparty i skolan?

- Det är rektorn som ansvarar för den intre organisationen på skolan och de gör bedömningen av vilka aktiviteter som ska genomföras. I det här fallet anser jag att rektorn inte har gjort något fel, säger Magnus Bengtsson

Marcus Fridlund (S) ordförande i barn-och utbildningsnämnden menar att det är synd att den typen av frågor finns kvar i samhället idag. 

- Det är fel att klaga på en viss typ av klädsel. Var ligger problemet när någon klagar på kädseln. Är det hos den som klär sig på ett speciellt sätt eller de som reagerar på klädseln, säger Marcus Fridlund.

Annette Torstensson (C) anser heller inte att tjejerna ska känna sig kränkta, men menar samtidigt att hennes uppfattning är att rektorn inte ville kränka eleverna utan bara ville skydda dem, vilket rektorn har rätt att göra.

- Det är en kompliserad fråga och ett problem i samhället att flickor inte kan gå klädda hur de vill, säger Annette Torstensson.

Andreas Billtorp (M) tycker att det är viktigt att skolan jobbar med värdegrundsarbetet.

- Det ska genomsyra hela undervisningen inte bara enskilda handlingar utan även lektioner. Något är fel när man kan dra vissa associationer till kläder och utseende, säger Andreas Billtorp. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: