Sök

Annons:

En varg fotograferades i helgen i Oskarshamns kommun. Vargen på bilden är dock inte den aktuella. Foto: Pixabay/Google Maps

VARG OBSERVERAD I GRANNKOMMUNEN I HELGEN

Återigen har det observerats varg i våra trakter. I helgen fotograferades en fullvuxen varg av en viltkamera norr om Oskarshamn.

Annons:

Det var när ett jaktlag i trakterna kring Baggetorp i Oskarshamns kommun vittjade viltkameran som man fick se att den hade lyckats fotografera en varg som vandrade förbi. Detta skedde klockan 11:33 i lördags förmiddag, vilket tidningen Barometern var först att berätta om.

Stefan Holm i jaktlaget berättar för tidningen att han är 110 procent säker på att det är en varg, och att det är en fullvuxen sådan.

Första sedan i somras

Att det är en varg bekräftas av Johan Segergren från Ishult, som är en av länsstyrelsens kvalitetssäkrare av rovdjursobservationer i Kalmar län.

– Kortet är inte så mycket att säga om, det visar ju en varg. Sedan har jag besökt platsen där kameran finns och kan verifiera både tid och plats, säger han till Barometern.

Vargen i Baggetorp är den första att observeras i Kalmar län sedan i somras, då en kamera förevigade en varg i Timmernabben, skriver tidningen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: