Sök

Annons:

Betongproduktionen på Lucerna kommer att flyttas - vart vet kommunen i slutet av veckan.

Betongproduktionen på Lucerna kan flyttas

Västervik Miljö & Energi AB (VMEAB) är i behov av mer mark på Lucerna när reningsverket ska byggas om och till. För att få mer mark kan betongproduktionen som ligger på ön, flyttas till ett annat område i Västerviks kommun.

- Diskussioner pågår, men var vill jag inte berätta i nuläget, säger Daniel Niklasson, chef för samhällsbyggnadskontoret i Västervik.

Annons:

Betongproduktionen har funnits på Lucerna efter att Aquavillan etablerade sin verksamhet på Lucerna. Nu när VMEAB är i behov av mer mark för att bygga om och till det befintliga reningsverket i Västervik pågår förhandlingar om att flytta betongproduktionen som idag ägs av Nybro grus och Aqua Flouting group.

Vid det senaste sammanträdet i kommunstyrelsen presenterades att VMEAB var i behov av mer mark, men inte hur de skulle få tillgång på det. Nu finns ett förslag och det är att flytta betongtillverkningen.

- Vi tittar på var betongtillverkningen kan flytta och till en rimlig peng, säger Daniel Niklasson.

Var kommer betongtillverkningen att flyttas?

- Det finns några platser som vi vi tittar på just nu, var vill jag inte säga just nu. Jag tror att vi kommer till en lösning under den här veckan.

Det finns spekulationer om att betongtillverkningen flyttas till grustaget mellan Västervik och Verkebäck, stämmer det?

- Det är en gissning så god som någon.

Kan betongtillverkning ligga kvar på Lucerna?

- Vi har en förhoppning om att kunna flytta produktionen, då tomten börjar bli för trång för betongproduktionen på Lucerna. Att flytta den skulle bli en win win-sitiation för alla inblandade, säger Daniel Niklasson. 

Annons:

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: