Sök

Annons:

Foto: Genrebild

EXTRA: KNIVSKÄRNING I VIMMERBY I NATT – TRE TILL SJUKHUS

Tre män i 20-25-årsåldern blev sent i går kväll knivskurna i centrala Vimmerby. En man i 20-årsåldern greps på platsen och mistänks för grov misshandel. Samtliga de tre skadade togs med ambulans till Västerviks sjukhus.

Annons:

Det var strax innan midnatt som polis, räddningstjänst och ambulans kallades till en adress på Storgatan i centrala Vimmerby. På platsen påträffades tre knivskurna män i 20-25-årsåldern. Där fanns även många vittnen samt en person som misstänks för knivskärningarna, en man i 20-årsåldern.

Denne greps på platsen, och anhölls senare, vilket bekräftas av kammaråklagare Patrick Sonevang. Sonevang lämnar dock inga övriga kommentarer i ärendet på grund av förundersökningssekretess.

 

Gick till attack med kniv 

Enligt polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson ska det finnas någon form av bakomliggande historia mellan personerna.

– De tre som sedan blev knivskurna och stuckna ska ha sökt upp den misstänkte gärningsmannen. Någon form av sammandrabbning uppstod, och den sistnämnde ska ha gått till attack med kniv, berättar hon.

De tre skadade ska ha fått skärskador och stickskador, och samtliga togs med ambulans till Västerviks sjukhus. Enligt Region Kalmar län på fredagsförmiddagen är samtliga tre lindrigt skadade. Två av dem har kunnat lämna sjukhuset, medan en är inlagd på vårdavdelning. Åtminstone en av dem ska som hastigast ha kunnat höras på platsen.

Två av de skadade männen är enligt regionen hemmahörande utanför länet, medan den tredje – den man som är inlagd på vårdavdelning – är hemmahörande i "mellersta Kalmar län".

Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel, men också rån då det förekommer uppgifter om att någon ska ha försökt tvinga till sig ett halsband av en annan person på platsen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons: