Annons:

Sök

Annons:

Foto: Genrebild

Greps på Lindbergs gård utanför Vimmerby - nu har han häktats

Den tungt kriminelle man som greps på ex-polischefen Göran Lindbergs gård utanför Vimmerby i förra veckan, i samband med den globala polisoperationen ”Trojan Shield”, har häktats av Nyköpings tingsrätt.

Annons:

Det var förra måndagen som en handfull polispatruller, både civila och målade bilar, körde upp längs allén till ex-polischefen Göran Lindbergs hästgård utanför Vimmerby. På gården är även Kjell Johansson, en av landets mest ökända narkotikabrottslingar, skriven sedan sju år tillbaka. Och det var han som var polisens måltavla.

Tillslaget mot 72-årige Kjell Johansson utgjorde en del av den globala polisrazzian ”Trojan Shield”. Han var en av 155 personer i Sverige som greps i måndags.

Förhandling bakom stängda dörrar

På fredagen hölls häktningsförhandlingar i Nyköpings tingsrätt. Åklagare i fallet är kammaråklagare Jonas Peterson, verksam vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, och han medverkade via videolänk.

Inledningsvis framställde åklagaren häktningsyrkandet, de särskilda häktningsgrunderna och begäran om att få meddela restriktioner i enlighet med häktningsframställan. Därefter begärde han att förhandlingen skulle hållas inom stängda dörrar på grund av förundersökningssekretessen.

Då ska åtal vara väckt

Kjell Johanssons försvarsadvokat, Helena Hansson, redogjorde för att Kjell Johansson förnekar brott. Han bestred åklagaren häktningsyrkande att det förelåg häktningsskäl samt motsatte sig begäran om restriktioner.

Därefter beslutade tingsrätten att förhandlingarna skulle hållas bakom stängda dörrar. En kort stund därefter öppnades återigen dörrarna, och tingsrätten förkunnade att Kjell Johansson är på sannolika skäl misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott mellan den 1 januari 2021 och den 7 juni 2021 på okänd plats i Sverige. Av den anledningen förklarades Kjell Johansson häktad., samt att åklagaren gavs tillstånd att meddela beslut om restriktioner.

Åtal ska vara väckt senast den 8 juli 2021 klockan 11.00.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: