Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Dömd efter dödskjutningen överklagar – hoppas på lindring i hovrätten

Den dömde mannen anser sig inte skyldig till grovt vapenbrott. Foto: MostPhotos

Dömd efter dödskjutningen överklagar – hoppas på lindring i hovrätten

Den 23-åring som fälldes för vållande till annans död och grovt vapenbrott är missnöjd med domen och överklagar nu. Det gör även en anhörig till den kvinna som sköts ihjäl

Annons:

Många uttryckte förvåning när tingsrätten i Kalmar kom fram till att ett dödande skott i pannan inte anses vara mord. Rätten menade istället att den 23-åriga mannen skulle dömas för grovt vållande till annans död sedan han skjutit sin flickvän.

Mannen menade att det skett oavsiktligen och det höll tingsrätten med om. Åklagare Linda Caneus var efter domen också osäker på om hon skulle driva fallet vidare till hovrätten, hon menade att domen var välskriven. Nu har hon också tagit beslut om att inte överklaga domen. Men det gör däremot mamman till den dödade kvinnan. Hon väljer att själv driva fallet till hovrätten. 

Hoppad på lindring

 

Överklagar gör också försvaret. Den 23-åriga mannen dömdes för grovt vållande till annans död, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen och narkotikabrott. Han menar att han inte är skyldig till grovt vapenbrott. 

 

– Det stämmer. Min klient överklagar den delen som handlar om vapenbrott. Han anser att det inte ska bedömas som grovt, säger mannens advokat Fredrik Liljeblad. 

 

Precis efter att domen blev offentlig förklarade advokaten att hans klient var nöjd med domen. 

 

Är ni inte oroliga för en straffskärpning nu när fallet tas upp i hovrätten?

 

– Vi hade inte överklagat om vi hade varit nöjda. Men vi är också trygga med hur domen ser ut i stort och det tingsrätten kom fram till, säger Fredrik Liljeblad. 

 

Påföljden för grovt vapenbrott är högst fem år i fängelse när det gäller vapenbrott av normalgraden handlar det istället om maximalt tre år. 

Anders Blank

Fotnot: Vill du läsa mer om domen kan du göra det här. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: