Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Domen efter dödsskjutningen överklagas av anhörig

Kvinnan sköts till döds i en bostad i Västervik. Mannen som avfyrade vapnet dömdes för grovt vållande till annans död. Foto: Arkivbild

Domen efter dödsskjutningen överklagas av anhörig

En ung kvinna sköts till döds i en bostad i Västervik i höstas. Mannen som höll i vapnet dömdes för grovt vållande till annans död. Nu har en av kvinnans anhöriga överklagat domen till Göta hovrätt.

Annons:

Domen väckte mycket stor uppmärksamhet sedan tingsrätten valt att inte rubricera händelsen som mord. Detta trots att kvinna sköts i pannan och att mannen varit hotfull och våldsam mot henne sedan tidigare.

Mannen hävdade att det var ett misstag och tingsrätten gick på hans linje. Han dömdes grovt vållande till annans död och fick sex år i fängelse.

Åklagaren argumenterade för att mannen skulle dömas för mord, men har bestämt sig för att inte överklaga domen. Det kommer däremot en anhörig till kvinnan att göra. Det berättar SR Kalmar i dag.

"Jag tror inte jag skulle kunna leva med att inte överklaga. Det finns så många graverande saker som borde tänkas igenom. Jag tror att han blivit arg och flippat ur”, säger den anhörige till SR Kalmar.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: