Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
MAN KVAR PÅ IVA – POLISEN UTREDER MORDBRAND

Bilden är en genrebild. Foto: Arkivbild

MAN KVAR PÅ IVA – POLISEN UTREDER MORDBRAND

En man vårdas fortsatt på intensiven efter gårdagens fullt utvecklade lägenhetsbrand på Markörgatan. Polisen rubricerar det som mordbrand och ska genomföra en teknisk undersökning. 

Annons:

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som det kom ett larm om en brand i en lägenhet på Markörgatan i Västervik. Två ambulanser och flera enheter från räddningstjänsten drogs till platsen. 

Branden var fullt utvecklad och i lägenheten hittades en skadad person som lastades i ambulans och togs till sjukhus. Vid 21.45-tiden var branden släckt. 

Vid 22-tiden meddelade regionen att en man i 50-årsåldern var livshotande skadad efter branden. Mannen, som är hemmahörande i norra Kalmar län, var då inlagd på intensivvårdsavdelningen. 

Teknisk undersökning ska ske

Under natten mot fredag meddelade polisen att en anmälan om mordbrand upprättats och platsen är också avspärrad för teknisk undersökning. 

– Det brukar vara regel när man inte vet till 100 procent vad som har skett. Det kommer att ske en teknisk undersökning av platsen och lägenheten är nu avspärrad. Det måste svalna först och när det kan bli är svårt att säga. Troligtvis inte i dag. Ambitionen är att höra vederbörande när han blivit talbar, säger Ulf Gollungberg vid polisen. 

Ingen person är dock misstänkt för brott. 

– Det är mer standard att det rubriceras som mordbrand. 

Presschefen på regionen, Daniel Bogefors, meddelar vid 10.30-tiden att patienten är kvar på IVA och att läget fortsatt är allvarligt. 

"Samma bedömning som igår: allvarligt-/livshotande skadad", skriver han i ett mejl. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: