Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FLERA VILLAINBROTT I KOMMUNEN ANMÄLDA UNDER TISDAGEN

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

FLERA VILLAINBROTT I KOMMUNEN ANMÄLDA UNDER TISDAGEN

Västervikspolisen fick under tisdagen ta emot anmälningar om tre fullbordade villainbrott i kommunen. Vid samtliga tre tillfällen ska tillvägagångssättet ha varit detsamma.
– Det är väl mycket troligt att det är samma gärningspersoner, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Annons:

Tre fullbordade villainbrott upptäcktes i Västervik under tisdagen. Vid samtliga inbrott har gärningspersonerna brutit upp ett fönster på baksidan av huset, tagit sig in och letat igenom villorna.

Ett av inbrotten begicks på Villavägen i Edsbruk någon gång mellan söndag och tisdag. Målsägande i detta fall är en man i 65-årsåldern. Härifrån har det stulits gods, men det är ännu oklart vad.

Hemifrån en kort stund

De båda andra inbrotten inträffade i en villa tillhörande ett par 60-70-årsåldern på Stigsmedsvägen i Ankarsrum mellan klockan 13.00 och 17.20, samt i Totebo någon gång mellan klockan 14.15 och 15.00 då villaägarna, en man och en kvinna i 80-årsåldern, var hemifrån en kort stund.

Vid inbrottet i Ankarsrum, där polisen ska genomföra en teknisk undersökning, har gods till ett okänt värde stulits, medan det ännu är oklart om tjuvarna fick med sig något vid inbrottet i Totebo. I villan i Totebo gjorde den polispatrull som kallades till platsen en teknisk undersökning.

Samma gärningsmän?

Polisen har ännu inga misstänkta för de tre inbrotten, men det är inte en allt för vågad gissning att tro att de har med varandra att göra.

– Vi har varit förskonade en tid häromkring, men nu verkar det vara i gång. Ofta när tillvägagångssättet är detsamma, och när händelserna ligger nära varandra både i tid och geografiskt, så brukar det vara samma gärningspersoner. Vi kan ju inte veta ännu, men det är väl mycket troligt att det är så, säger Ulf Gollungberg vid polisen.

Semestertider brukar innebära högsäsong för villainbrott, och Gollungberg har några tips att ge allmänheten.

– Det gäller att göra det så svårt som möjligt för tjuvarna. Ett larm är ju alltid bra att ha om man har möjlighet till det, sedan är grannsamverkan effektivt – att man håller extra koll åt varandra när man är borta. Det finns mycket hjälp att få på polisens hemsida, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: