Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
MAN MÅSTE BETALA TILLBAKA JÄTTEBELOPP

En man från Västervik krävs på 150 000 kronor. Foto: MostPhotos

MAN MÅSTE BETALA TILLBAKA JÄTTEBELOPP

En man mottog både sjukersättning och bostadsbidrag – trots att han jobbade över 75 procent. Nu kommer notan från Försäkringskassan.

Annons:

Totalt ska mannen betala tillbaka cirka 150 000 kronor, där sjukersättning står för cirka 95 000 av dem. Beslutet fattades i augusti månad. Mannen har mottagit pengarna felaktigt mellan augusti 2021 och maj 2023.

En utredning har visat att mannen arbetet över 75 procent under perioden och därmed har han inte rätt till någon av ersättningarna. Mannen fick ett beslut om sjukersättning 2021 och ett beslut om halv sjukersättning i augusti 2022.

"Eftersom du arbetat mer än 75 procent av en heltid och samtidigt fått sjukersättning utbetald så bedömer Försäkringskassan att du skäligen borde ha insett att utbetalningen var felaktigt”, skriver Försäkringskassan i sitt beslut samtidigt som man också tar på sig en del av skulden:

 

”Försäkringskassan har orsakat felutbetalningen genom att inte i tid utreda din rätt till ersättning i samband med att du lämnat uppgift till Försäkringskassan den 25 juli 2022 om att han kommer arbeta”.

 

Beloppet ska vara betalat i september. Mannen är cirka 50 år gammal.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: