Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FUNKTIONSHINDRAD MÖRDADES FÖR EN KLOCKA – NU ÅTALAS TVÅ MÄN

I september 2022 mördades en funktionshindrad man i Oskarshamn. Nu åtalas två misstänkta gärningsmän. Foto: Privat/arkivbild

FUNKTIONSHINDRAD MÖRDADES FÖR EN KLOCKA – NU ÅTALAS TVÅ MÄN

Först misshandlades den funktionshindrade mannen svårt. När gärningsmännen bara fick med sig en klocka och inte lyckades avtvinga mannen några pengar hska den ene av dem hämtat en kniv och huggit honom flera gånger.
Nu åtalas en man med kopplingar till Hultsfreds kommun misstänkt för bland annat mord och grovt rån i Oskarshamn i höstas. Hans jämnårige kamrat, även han med kopplingar till norra delar av länet, åtals också.

Annons:

Det var den 23 september 2022 som mordet skedde utomhus i centrala Oskarshamn. De båda misstänkta gärningsmännen ska då ha stött på den funktionshindrade mannen i 50-årsåldern.

Enligt det åtal som lämnades in till Kalmar tingsrätt på onsdagen omringades 50-åringen av de båda och hölls även fast då de försökte dra armbandsklockan av hans arm.

Parallellt ska de också upprepade gånger ha sparkat och slagit mannen så att han föll till marken.

Efter det att mannen föll till marken ska i första hand en av gärningpersonerna ha fortsatt sparka på honom och även kräva pengar av honom samt att han skulle ta ut pengar i en uttagsautomat och ge till dem.

Filmade mordet

Mest drivande och aktiv i misshandeln uppges den man i knappa 30-årsåldern med kopplingar till Hultsfreds kommun ha varit. Hans några år äldre vän, som har bott både i Västerviks, Vimmerby och Hultsfreds kommun, ska ha bistått genom att bevaka, förstärka hot och omringa den funktionshindrade mannen.

När man inte kom över mer pengar ska mannen med kopplingar till Hultsfreds kommun tillfälligt ha lämnat brottsplatsen för att hämta en kniv. När han kom tillbaka ska han ha huggit brottsoffret sju-åtta gånger i bröstkorgens fram- och baksida samt nedre delen av ryggen och i vänster överarm. Knivhuggen ska bland annat ha skadat hjärtat och lungorna med stora blödningar som följd, och mannen avled av sina svåra skador.

Mordet ska till vissa delar ha filmats av kumpanen.

Åtalas för mord

Mannen med kopplingar till Hultsfreds kommun åtalas nu misstänkt för mord, grovt rån och försök till grovt rån. Hans jämnårige kumpan åtalas misstänkt för grovt rån och försök till grovt rån.

”Genom sitt agerande har gärningsmännen tillfogat målsäganden svåra kroppsskador och visat synnerlig råhet och på ett hänsynslöst sätt utnyttjat målsägandens skyddslösa och utsatta ställning. Vidare har gärningen varit av särskilt farlig art”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Den mordmisstänkte mannen åtalas även för en grov misshandel som ska ha inträffat tidigare samma dag. Han ska då ha kastat ett järnrör i ansiktet på en annan man i Oskarshamns kommun.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: