Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SD: Skilda badtider innebär segregation

Tommy Ivarsson och Dan Larsen har skrivit under debattartikeln tillsammans med Bo Karlsson. Foto: Simon Henriksson

SD: Skilda badtider innebär segregation

Efter lördagens artikel med Islamiska Kulturcentrets i Västervik ordförande, Hassan Al Aladin, skriver Sverigedemokraterna i Västervik en debattartikel.

Annons:

Islamiska Kulturcentrets i Västervik ordförande, Hassan Al Aladin, beklagar i en nyhetsartikel i Dagens Västervik att det blivit debatt om ett medborgarförslag från kulturföreningen Fyren. Förslaget innebär att simhallen en kväll varje eller varannan vecka ska vara öppen enbart för kvinnor. Detta för att närmare 50 nyanlända kvinnor annars inte kommer att kunna lära sig simma.

Hassan Al Aladin hänvisar bland annat till att flera politiker från olika partier gått ut med att de inte kommer att stödja ett sådant förslag. Vi Sverigedemokrater var det första partiet som gick ut med detta och vi upprepar nu: det är viktigt att man lär sig simma, om man kommer från ett land där man normalt inte lär sig detta.

Alla har idag, oavsett religion, ursprung eller kön, precis samma rätt att besöka och bada i Västerviks simhall. Det gäller muslimska kvinnor lika väl som andra. Men för Hassan Al Aladin är det tydligen nödvändigt att stänga ute alla andra för att muslimska kvinnor ska kunna besöka simhallen. Det är en fullständigt bakvänd argumentation.

Hassan Al Aladin säger att han inte vill att det ”ska vara vi och dom”, men inser tydligen inte att det förslag han förespråkar bygger just på ”vi och dom”. Man blir inte en del av det svenska samhället genom att avskilja sig efter religion, ursprung eller kön. Skulle det förslag som Hassan Al Aladin stöder bli verklighet, tar vi ytterligare ett steg mot att befästa ett segregerat samhälle. 

Därför kommer Sverigedemokraterna i Västervik självklart att fortsätta arbeta för att detta förslag inte ska bli verklighet. 

Dan Larsen (SD), gruppledare kommunfullmäktige

Tommy Ivarsson (SD), ledamot kommunstyrelsen

Bo Karlsson (SD), ledamot kommunfullmäktige 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: