Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
DEBATT: Barnen är vår framtid och det är vårat ansvar

Debattören vill se mer resurser till skola och förskola. Foto: MostPhotos

DEBATT: Barnen är vår framtid och det är vårat ansvar

När ska vi tillåta alla barn att få lyckas? Vi hör dagligen om rekrytering till gängkriminalitet och hur unga begår allvarliga brott. Vi hör också om besparingar inom förskola och skola. Vi ser hur fler barn och unga misslyckas i skolan och där resurserna dras in utifrån rektorernas besparingskrav.

Annons:

Vi blir färgade från media där det finns goda och onda barn och ungdomar. På något konstigt vis läggs all fokus på de barn och ungdomar som utför kriminella handlingar och de barn och unga som stökar och är respektlösa i skolmiljön men inte på de underliggande som orsakar beteendet, för jag är helt säker på att dessa barn och unga är precis lika goda som de barn som inte har normbrytande beteende bara de hade fått chansen att lyckats.

Om de högre makterna i vårat land får sin vilja igenom ska man lägga fokus på att införa hårdare straff- ungdomsfängelser samt att lärare och rektorer ska få mer befogenheter att avvisa, förflytta  eller stänga av stökiga elever.

*

Jag har svårt att tro att det är en långsiktigt lösning, för om dagens samhällsvård inte fungerar, hur ska detta kunna fungera när det  blir tydligare att allt handlar om bestraffning och skuldbeläggning?  

Om man vill förebygga att få fler barn och unga att lyckas och bli samhällsviktiga medborgare behöver resurserna läggas på förskola och skola i Sverige.

Det behövs mer närvarande vuxna som kan bemöta alla barn och unga i den miljön som de vistas i under större delen av deras uppväxt. Mer engagerade vuxna som ser allt fint i de barn och unga som lever med sina utmaningar och bemöta den med respekt och lyhördhet.

ALLA vuxna i detta samhälle har en plikt, en plikt att låta alla barn och unga få lyckas och inse att de är bra som de är!

Jennie Klaar Västerlund

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: