Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Välkänt ansikte ska driva anrika E22-cafét – Satsar på viltrestaurang

Pelle Frisell satsar på en viltrestaurang vid E22 i sommar - i gamla Almviks Café. "Det känns kul att växla upp", säger han. Foto: MostPhotos

Välkänt ansikte ska driva anrika E22-cafét – Satsar på viltrestaurang

Per ”Pelle” Frisell meddelande under onsdagen att det är han som tar över driften i Almviks Café. Cafédelen får dock maka på sig lite, till förmån för grillat viltkött

Annons:

– En vägkrog saknas på den här sträckan. Förra sommaren stod det ju tomt, och jag har sneglat och tänkt att det är en bra plats, berättar Pelle Frisell.

Trots att tanken på att göra något i den stora röda byggnaden bredvid E22 i Almvik har funnits länge, så var det först efter påsk 2024 som han gjorde slag i saken. Efter en kommentar från en lokalbo – ”du borde ju satsa i Almvik!” - tog han kontakt med ägaren till Almviks Café.

"Jag föll för platsen"

– Jag föll för platsen och fick feeling. Jag gillar ju det gamla, och det här är ett gammalt handelshus dit gäster kan komma med båt, berättar han.

När Peter berättade om sin satsning på Facebook fick han många tummar upp och glada hejarop. Han är välkänd från Rekoringar, han drev Loftahammars Golfcafé för tre år sedan, han gör catering till bröllop och liknande, står och grillar på Hamnplan, Grönt veckoslut…

– Så jag har ju kockvanan, och det blir kul att växla ut, säger han.

Han har värvat två medarbetare, och söker nu två till, inför öppningen 31 maj.

Planen är att att hålla öppet sex dagar i veckan, och han siktar på att driva sin restaurang minst tre år.

Innan öppningen ska det bland annat byggas en utegrill, och så ska han göra i ordning en gårdsbutik inne i lokalen. Här kommer det finnas viltkött, men också andra närproducerade produkter som jordgubbar och potatis från lokala gårdar. Och visst kommer det finnas kvar en cafédel, om än i mindre skala än förr. 

Han vill få fler att testa viltkött

Pelle brinner för att sprida kunskap om viltkött. Han är ordförande för jaktvårdskretsen i Norra Västervik, och håller kurser i styckning i sin lokal i Västervik.

– Jag vet faktiskt inte vart i närheten du kan åka för att äta viltkött. I Linköping finns Sveriges bästa viltrestaurang, men annars…

– För mig är det viktigt att sprida att vi ska ta tillvara på naturen. Viltkött har oerhört liten klimatpåverkan, det är ett magert kött, och inga restprodukter eller antibiotika. Och sen är det väldigt gott framförallt, säger han.

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: