Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
OMFATTANDE ÅTAL I VÄSTERVIK – LÅSTE IN KILLE I SKÅP

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

OMFATTANDE ÅTAL I VÄSTERVIK – LÅSTE IN KILLE I SKÅP

Fyra personer åtalas nu i ett omfattande åtal i Västerviks kommun. Två tonåringar sitter häktade och de båda misstänks bland annat för ett olaga frihetsberövande, där en kille ska ha blivit inlåst i ett skåp. De krossade också glas eller porslin mot en annan killes huvud och hotat honom med kniv.

Annons:

Ett av de grövsta brotten i det omfattande åtalet rör ett olaga frihetsberövande som ska ha inträffat i början av februari på en skola i Västervik. Där ska en kille ha berövats sin frihet genom att bli inlåst i ett skåp. Två personer är misstänkta för olaga frihetsberövande och en av de två ska ha lyft in killen i skåpet. Den andra ska ha kommit med råd och även filmat det som hände. 

Båda nekar till brott och sitter nu häktade. 

En av de två är också misstänkt för narkotikabrott. I slutet av januari i år togs han med drygt 32 gram cannabisharts på sig. Enligt åklagaren hade han narkotikan i överlåtelsesyfte. 

Tonåringen erkänner innehav men förnekar att han haft det för att sälja. Åklagaren har dock bevisning i form av analyser från killens telefon. 

Han ska också, i mitten av februari, ha överlåtit en mindre mängd cannabisharts till en annan person i Tullportsgallerian. Köparen, en man i 60-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott. Han har erkänt brott medan tonåringen nekat. 

Tonåringen åtalas också för ett ringa narkotikabrott. Det ska ha varit i slutet av februari som han hade drygt tre gram cannabisharts, fyra gram av ett annat narkotikaklassat ämne samt sex tabletter på sig. Där erkänner han brott. 

Den 5 mars hade han också knappt 20 gram cannabisharts på sig på en adress i Västervik. Även där menar åklagaren att han hade narkotikan i överlåtelsesyfte. Tonåringen erkänner innehav men förnekar att det varit tänkt för att sälja.

Hotade med kniv

Den andra tonåringen som sitter häktad är även misstänkt för en misshandel i slutet av februari på Mejeriet i Västervik. Han ska då ha knuffat en annan person i bröstet, slagit honom i ansiktet och tagit ett struptag om hans hals. Målsägande orsakades smärta och en blödande skada i ansiktet.

Tonåringen nekar till brott. 

En tredje tonåring, som anhölls tillsammans med de andra två men sedan släpptes fri, åtalas också för en misshandel. I slutet av mars i år ska han ha kastat en fåtföljfot i huvudet på en annan person. Därefter har han också utdelat flera knytnävsslag i ansiktet på honom. Målsägande orsakades skada och smärta.

De två andra tonåringarna ska ha efter den nyss nämnda misshandeln ha utfört en grov misshandel av samma målsägande. De ska ha puttat ned honom på golvet, utdelat slag och sparkar mot hans huvud och därefter krossat glas eller porslin mot hans huvud. 

Slutligen har de riktat en kniv mot honom och hotat att döda honom, enligt stämningsansökan. Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom de båda häktade visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att de agerat i numerärt överläge och försvarslös ned på golvet. 

I samband med det här stals också en två från målsägande. En av de två häktade var då också påverkad och åtalas för ringa narkotikabrott. Båda nekar till den grova misshandeln.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons: